Mele…

Pek çok kişi mele sözcüğünü  ilk kez 2 yıl önce duydu. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ  molla adıyla da bilinen 1000 kişilik mele kadrosunun açılacağını ve bunların Diyanet kadrosuyla Doğu bölgelerine atanacağını 12 Aralık 2011 tarihinde açıklamıştı. Bu açıklamanın yarattığı tepkiler nedeniyle olsa gerek bu konu küllendi.

Bekir Bozdağ'ın tanımıyla mele: “bizim bildiğimiz tabirle molla denilen din eğitimi almadığı halde din bilgisi olan, toplum tarafından saygı gören isimler”.

Yaklaşan yerel seçimler nedeniyle partiler Belediye Başkan adaylarını açıklamaya devam ediyor. Yapılan açıklamalarla ortaya çıkan isimler ve bu isimlerin özgeçmişleri mele konusunun unutulmadığını gösterdi.

Vatan gazetesinin internet sitesinde önceki gün yer alan AKP'li belediye başkan adayları ile ilgili haber de yer alan bir bilgi dudağımızı uçuklattı. Vatan Gazetesinde açıklanan 36 ilin belediye başkan adaylarının  özgeçmişleri arasında yer alan bir tanesi aynen şöyle:

“İşte Erdoğan´ın açıkladığı başkan adayları…

“Ali Bektaş/ Zonguldak

“Ali Bektaş Kimdir?

”1959 yılında Trabzon'un Maçka ilçesinde dünyaya geldi. 1971 yılında ailesiyle birlikte İstanbul'a göç etti. Zor ve çalkantılı bir hayat yaşarken, 1978 yılında Halvetî Ramazanî Meşayıhı olan Mutasavvıf, Merhum İbrahim Gülmez Kanâatî'den inabe alarak onun nezaret ve refakatinde tasavvuf ilmini tahsil ve talim etmeye başladı. Aynı dönemlerde Halvetî Ramazanî Meşayıhları, Ahmet Kaynar Fedâî ve Mehmet İnan Turabî'den feyz ve remz alarak telkinlerinden ve özel tasavvufi muhabbetlerinden istifade etti.

”Halen İstanbul'da yaşamaktadır. Ehl'i gönül ve Hak dost meclislerinde istişare sohbetlerinde bulunmaktadır. Ali Bektaş, evli ve 3 çocuk babasıdır.”

Virgülüne dokunmadan AKP'nin Zonguldak Belediye Başkan adayı böyle birisi. Haberin genelinden anlaşıldığına göre de özgeçmiş bilgileri adayların partiye kendileri tarafından verilmiş, AKP de bunları aynen basına dağıtmış.

Özgeçmişte Ali Bektaş adlı kişinin yerel yönetimlerle ilgili hangi eğitim ve deneyimlerden geçtiği konusunda en küçük bilgi yok.

AKP iktidarının emeğin başkenti olarak tanımlanan Zonguldak'a lâyık gördüğü aday bu. Kendi özgeçmişinden de anlaşıldığına göre herhangi bir resmi diploması da yok.

Bekir Bozdağ 2 yıl öncesindeki açıklamasında: “Bu kişileri analiz ettik. Toplumda sözü dinlenen, saygınlığı olan, sözleri insanları durduran veya harekete geçiren insanlar. Bu kişilerin hizmetinden müftülük denetiminde yararlanmak istiyoruz” diyordu.

Öyle anlaşılıyor ki AKP aradan geçen 2 yıl içinde mele konusundaki düşüncelerini geliştirmiş ve melelerden Belediye Başkanı olarak yararlanmak istiyor.

Türkiye'de artık parti genel başkanlığına ve ardından başbakanlığa giden yol belediye başkanlıklarından geçtiğine göre belki de Ali Bektaş bir gün Başbakan da olur.

Bu ülkede yaşayan 74 milyon insanı meleyen canlılar olarak gören bir anlayışın bizleri yönetmek için seçtikleri insanlar bu ise:

Dileyen melemeye devam etsin…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.