Meclis ılımlı geçti!

Meclis ılımlı geçti!
Karacabey Belediye Meclisi Haziran ayı olağan toplantısı uyumlu geçerken, 11 gündem maddesinin görüşüldüğü programa üyeler tam kadro katıldı. Toplantıda ayrıca gündem dışı gelen 4 madde de tartışıldı.
İlk olarak “Bayanların el işlerinin pazarlanmasına uygun yer saptanması” hakkındaki rapor, oy birliğiyle geldiği gibi Kültür Komisyonu’na gönderildi.
Engelliler Komisyonu’nca hazırlanan, “İlçedeki engellilerin belirlenmesi ve ihtiyaçlarının karşılanması” konusu sayı belirlenmesinden sonra çalışma yapılacağı yönünde oy birliğiyle karar alındı.
Toplantıya katılan Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı Serhad Şener, Belediye Başkanı Ergün Koç’un, 4 aylık lokal kirasını cebinden ödediği yönündeki sözlerine, ‘Bize böyle bir para gelmedi’ dedi.
Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı Serhad Şener’in destek talebi ve buna ilişkin açıklamaları toplantıya damgasını vurdu. Bursa Engelliler Derneği’yle birlikte çalıştıklarını belirten Şener, Çevre Komisyonu Başkanı Hüseyin Çelik tarafından tüm ilçelerde yapılması öngörülen projenin Karacabey’de de hayata geçirilmesini istedi. Projenin engelliler için büyük yarar getireceğini savunan Şener, Belediye’den bu konuda destek beklediklerini kaydetti.
Şener’in açıklamalarıyla ilgili söz alan Belediye Meclis Üyesi ve Başkan Yardımcısı Meral Eren ise, ‘Başkan parayı bana verdi. Ancak Kaymaklığa sorduk, derneğe bu konuda yardım yaptıklarını öğrenince başka bir hizmete harcadık” şeklinde konuştu.
Amatör sporlara destek sağlamak için etkinlik planı hazırlanması raporu oy birliği ile kabul edilirken, konunun Gençlik ve Spor Komisyonu’nca araştırılması uygun görüldü.
Canbalı Mahallesi, Çakıllıkuyu Mevkii 74 pafta, 351 ada, 24 ve 61 numaralı parsellerde çevre düzeni planında işaretlenen koşullara göre hazırlanan imar planı AK Partili Meclis Üyesi Taner Kahraman’ın dışında oy çokluğuyla kabul edildi.
Gündem dışı gelen maddeler arasında doğalgaz konusunda servis abonelikleri ve servis kutusu konusu MHP’li Vedat Mert dışında oy çokluğuyla kabul edildi. Konuyla ilgili yeterli donanıma sahip MHP’li Meclis Üyesi Hüsnü Doğruoğlu, Bayındırlık ve İmar Komisyonu’na bilirkişi olarak görevlendirildi.
Trafik keşmekeşliğini önlemek amacıyla Pazar Yeri, Bursa Caddesi ile Devlet Hastanesi’ne, Tavşanlı Mahallesi, Bandırma Caddesi’ndeki araçlara sağlı sollu park yasağı getirilmesi konuları Bayındırlık ve İmar, Çevre ve Trafik Komisyonları’na gönderildi.
Sarten Kutu Fabrikası’nın isteği üzerine, sanayiciler için yüzde 50 alan imar durumu, Taner Kahraman hariç, tüm üyelerin oylarıyla yüzde 70’e çıkarıldı.
Sanayicileri sevindiren bu kararda, AKP, CHP, MHP, DP ve SP ittifakı görülmeye değerdi.
Gündem dışı gelen diğer maddede ise Belediye Başkan Yardımcısı’nın ikiye çıkarılması istendi. Muhalefetten gelen bu öneri, 5393 Sayılı Belediye Kanununun 49. maddesi gereğince, Belediye Başkanının kararına göre belirleneceğinin bildirilmesi üzerine kabul edilmedi.
Diğer toplantılara oranla bir hayli uyumlu geçen oturumda, MHP’li üyelerin su faturalarına yansıtılan 4 buçuk liralık bakım ücretinin kaldırılmasına ilişkin önerisi ise yeterli çoğunluk sağlanamadığı için gündeme alınmadı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.