MATLI, kupalara ambargo koydu…

Karacabey Milli Eğitim Müdürlüğünün her yıl ”Öğretmenler Günü” nedeniyle düzenlediği ”Öğretmenler Kupası Voleybol Turnuvası”nda, 2012 yılından beri üst üste 5’nci kez şampiyon olan Ömer Matlı ilkokulu, bu güne değin görülmemiş bir rekora imza attı.
18 takımın katıldığı turnuvada, Tan’ı 2-0, 14 Eylül’ü 2-0, Keşlik-Beylik Karmasını 2-0, Farabi Sağlık Meslek Lisesini 2-0, Dayı Karacabey Anadolu Lisesini 2-0, yarı finalde Tan’ı bir kez daha 2-0 yenerek 5’ci kez final oynamaya hak kazandı.
Üst üste beşinci kez final oynadığı karşılaşmalarda Matlı, Cumhuriyet İlkokulunu bir kez ve Anadolu Lisesini dördüncü kez yenerek beşinci şampiyonluğuna ulaştı.
Yaş ortalaması 50 ile turnuvanın en yaşlı takımı olan Matlı, bu güne değin yenilgi yüzü görmedi. Matlı, Anadolu Lisesi önündeki final mücadelesine de çok hızlı başladı ve ilk iki seti alarak 2-0 öne geçti. Üçüncü ve dördüncü setlerde üstünlük kuran Anadolu Lisesi durumu 2-2 yaparak karşılaşmayı eşitledi.
Nefesleri kesen son sette heyecan doruğa tırmandı. İzleyenleri voleybola doyuran güzel bir karşılaşmadan sonra Matlı, güçlü rakibi Anadolu Lisesini 3-2 yenmeyi başardı. Ömer Matlı, anlamlı kupayı bir kez daha müzesine götürme başarısı gösterirken, ezeli rakibi Anadolu Lisesi’ni dördüncü kez evine eli boş göndermiş oldu.
Takımlarını turnuva boyunca yalnız bırakmayan ve voleybolcuları alkışlarıyla sürekli motive ederek galibiyette önemli pay sahibi olan taraftarlar ise geceye damga vuran itici güç oldu.
Okul Müdürü Mükerrem Yılmaz, ”Gençlere taş çıkartan öğretmen arkadaşlarımız büyük bir başarı daha kazandı. Takımımız, beşinci kez şampiyon olurken, 8 ay boyunca birlikte çalışmalarının meyvelerini topladı. Oyuncularımızı ve taraftarlarımızı kutluyorum. Turnuvanın düzenlenmesinde emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum” dedi.

NOT: Kupalara ambargo koyan Matlı İlkokulunun cefakar taraftarları takımlarına destek verebilmek için karşılaşma boyunca kullandıkları aşağıdaki slogan büyük ilgi gördü:

Takımımızın güzel adı Matlı’dır,
Oyuncularımızın göbekleri fazla katlıdır,
Taraftarı candır, şekerdir, tatlıdır,
Gelen beşinci kupadır çok farklıdır..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.