Matlı A.Ş.’den Altın Rasyon Projesi!

Matlı Yem A.Ş., verimli hayvancılık ve karlı işletmeler hedefi doğrultusunda Altın Rasyon Projesi’ni başlattı. Verimli ve sürdürülebilir bir hayvancılığın doğru bir rasyon yönetimi ile mümkün olduğunu vurgulayan Matlı A.Ş., yetiştiricileri hayvan sağlığı ve rasyon konularında bilinçlendiren Verim Uzmanları’nın sahadaki çalışmalarını destekleyerek işletmelerin doğru bir rasyon ile karlılıklarını arttırmayı hedefliyor. Bu doğrultuda başlatılan Altın Rasyon Projesi ile daha fazla yetiştiricinin rasyon konusunda bilgilendirilerek gerek yem, gerekse hammadde kullanımında düşük maliyet ile karlılık sağlamaları amaçlanıyor.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, şu bilgilere yer verildi: “Altın Rasyon, işletmenin elinde bulunan kaba yem kaynaklarının besin değerleri ve işletmedeki hayvanların potansiyel verimi göz önüne alınarak toplam rasyondaki besin değeri açığını kapatacak en uygun kesif yemin seçilerek rasyonun hazırlanmasıdır. İşletmelerde optimum verim elde edebilmek için en uygun yemin seçiminde teknik destek yöneticisi verim uzmanı arkadaşlarımız, iş ortaklarımızla birlikte çalışmaktadır.

Altın Rasyon hazırlamanın püf noktaları

Elinizdeki ham maddelerin özelliklerini iyi bilin. Hayvanınızı tanıyın. Hayvanların rasyon tüketimlerini gözlemleyin. Rasyonun homojen biçimde tüketilip tüketilmediğini kontrol ediniz. Elinizdeki yem maddelerine uygun fabrika yemleri kullanınız. Küflü, bozuk kötü koku ya da lezzete sahip yem maddelerini rasyonda kullanmayınız. Rasyonların vitamin ve mineral durumunun en az enerji ve protein durumu kadar önemli olduğu unutmayınız.”

Matlı A.Ş. hakkında

Matlı Gıda Grubu bugün Proyem, Bilgi Yem ve Kabul yem markaları ile Karacabey’in yanı sıra Konya, Çorlu (Tekirdağ), Turgutlu (Manisa), Samsun, Gaziantep, Burdur ve Polatlı (Ankara) tesislerinde büyükbaş, küçükbaş ve kanatlı hayvan yemi üretiyor. Yem sektöründe neredeyse kişiye özel üretim gerçekleştiriyor. Yetiştiricinin kaba yem kaynaklarına, hayvanı besleme alışkanlığına ve bölgesel beslenme özelliklerine göre yem üretiliyor ki bu, sektöre Matlı Gıda Grubu’nun getirdiği bir yaklaşım. Yine süt ve döl verimini artıran özel yemler de sektöre Matlı Gıda Grubu’nun sunduğu ürünler. Halen yem üretimi, gıda üretimi, tam yağlı soya üretimi, mısır kurutma ve hammadde ticareti alanlarında faaliyet gösteriyor. Matlı Grubu’nun ana şirketi Proyem A.Ş., İSO’nun “Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” araştırmasında, 2019 yılı verilerine göre 112’inci sırada yer alıyor.

Matlı A.Ş.’den yapılan açıklamada, “Türkiye ekonomisinin temel taşlarından biri olan hayvancılık; süt, et, deri, tekstil, ilaç ve kozmetik sanayi dallarına hammadde sağlaması, milli geliri ve istihdamı artırması açısından ayrı bir öneme sahiptir. Hayvancılık sektörü bu sebeple her yıl büyüyen bir ivme göstererek, geleceğin sektörü olma yolunda ilerliyor. Biz de Proyem olarak tam burada devreye giriyor ve büyüyen bu sektör için yem üretmeye devam ediyoruz. Lakin işimiz sadece para kazanmak değil, üreticilerimize de fayda sağlamak, onun için doğru bakım ve besleme bizim için önem arz ediyor. Çünkü Proyem olarak her zaman işletme maliyetlerinin en büyük gider kalemlerini düşürecek kaliteli ve doğru beslemeyi bilmek gerek diyoruz. Sahada bulunan 8 veteriner hekim ekibimiz ve danışman hocamız ile yetiştiricilerimizin yanında yer almaya devam ediyoruz.” denildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.