LPG İstasyonuna tepkiler artıyor

GÜMÇED, Erdek’in geleceği için başlattığı imza kampanyasını valiliğe teslim etti:
*Balıkesir’in turizm ve doğa cenneti Erdek’in göbeğinde halen daha inşaatı devam eden ve karayollarının ‘Bu inşaat kaçaktır’ dediği LPG istasyona karşı aylardır gerek yargı gerekse de kamuoyunda mücadele veren GÜMÇED, son olarak ilçede imza kampanyası düzenledi.
*Erdek’te yaşayan her 3 kişiden 2 sinin karşı çıkmasıyla toplanan 6 bin 500 imza Balıkesir Valiliğine teslim edildi.
Güney Marmara Bölgesi’nin turizm merkezlerinden birisi olan ve özellikle yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin akın ettiği tatil cenneti Erdek’in şehir göbeğinde kurulması planlanan LPG istasyonu halkı isyan etme noktasına getirdi.
Güney Marmara Doğal ve Kültürel Çevreyi Koruma Derneği (GÜMÇED)’in aylar önce konuyu kamuoyu gündemine taşıyarak yargıya başvurduğu LPG istasyonuna karşı Erdek’te yoğun bir kampanya yürütülüyordu.
İlçe halkının neredeyse tamamına yakını kurulacak LPG istasyonuna karşı bir tutum sergilerken, tepkiler yapılan imza kampanyalarına da yansıdı. Erdek tarihinde ilk defa bu kadar geniş çaplı bir tepkiyle toplanan ve 6 bin 500 kişinin katıldığı imza kampanyasında LPG istasyonu yapımına ‘Hayır’ yanıtı çıkarken GÜMÇED toplanan imzaları Balıkesir Valiliğine teslim etti.
Önürmen: “İnanıyorum ki Valimiz kaçak LPG istasyonunu durdurur”
GÜMÇED Genel Başkanı Adnan Önürmen’in Balıkesir Valiliğine elden teslim ettiği imza dilekçesinde, Erdek’te yerleşim yeri içindeki bir yerde ve yargı sürecinde olmasına karşın halen daha aralıksız devam eden LPG istasyonu inşaatı nedeniyle halkın büyük bir huzursuzluk içinde olduğu belirtildi. Ayrıca imza dilekçesinde LPG istasyonuyla ilgili hiçbir yetkili kurumdan görüş ve öneri alınmadığını belirten GÜMÇED Genel Başkanı Adnan Önürmen, karayollarının Erdek Belediyesine yazdığı yazıda LPG istasyonu inşaatının kaçak olduğunu ve durdurulması gerektiği yönünde yazı yazılmasına rağmen halen daha inşaatın devam etmesinin hukuksuzluk olarak nitelendirilebileceğini belirtti. Söz konusu davanın Danıştay’da halen daha devam ettiğini söyleyen GÜMÇED Genel Başkanı Adnan Önürmen, toplanan imzaları ve dilekçeyi teslim ettiği Balıkesir Valiliğinin konuya bir an önce müdahil olup yaşanan hukuksuzluklara son vermesini beklediklerini söyledi. Erdek’te belediye arazisine yapılan kaçak benzin ve LPG istasyonu inşaatına karşı toplanan 6500 kişilik imza dosyasını Balıkesir Valiliğine teslim eden GÜMÇED Genel Başkanı Adnan Önürmen ” İnanıyorum ki sayın valimiz Erdek’te yaşananları ve halkımızın huzursuzluğunu görerek hiçbir yetkili kurumun görüşü alınmadan yapılan kaçak LPG istasyonunu bir an önce durdurarak bizlere ve tüm Erdek sevdalılarına rahat nefes aldırır” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.