Kutsal emanetler teslim edildi

Kutsal emanetler teslim edildi
Karacabey Dağkadı Köyü’nde, Gelibolu Yarımadası’ndan 253 bin şehidin bulunduğu bölgeden alınan toprak, deniz suyu ve Türk bayrağından oluşan kutsal emanetler düzenlenen törenle Bursalı atletlere teslim edildi.
Balıkesir-Bursa il sınırında yapılan törene, Karacabey Kaymakamı Dursun Balaban, Bandırma Kaymakamı Salih Keser, Bandırma Garnizon Komutan Vekili Albay Ahmet Belleyici, Karacabey Garnizon Komutanı Yüzbaşı Galip Erbil, Bandırma Belediye Başkan Vekili Kazım Cura, Karacabey Belediye Başkanı Ergün Koç, Bandırma Emniyet Müdürü Uğur Gül, Karacabey Emniyet Müdürü İsmail Aşkınoğlu, Karacabey Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Şaban Bayraktar ile her iki ilçeden çok sayıda daire amirleri katıldı.
Karacabey ve Bandırma’lı öğrencilerin okudukları duygu yüklü “Çanakkale” şiirleri büyük alkış aldı.
Bandırma Kaymakamı Salih Keser, Çanakkale’den gelen kutsal emanetlerin devir teslim töreninde yaptığı konuşmada, genç nesillere Çanakkale Savaşı’nda gösterilen kahramanlık ve cesaret destanının iyi anlatılması gerektiğine değindi.
Keser, “Mukaddes vatan toprakları için canlarını bile bile feda ederek, eşsiz bir cesaret örneği göstererk dünyada eşi benzeri olmayan bir destan yazmıştır. Millet olma bilinciyle genç nesillere, zor şartlar altında kazanılan bu destanı iyi anlatmalıyız” diye konuştu.
Karacabey Kaymakamı Dursun Balaban’da yaptığı konuşmada geçmişte atalarımızın gösterdiği kahramanlıkla kazanılan, değerlere Atatürk gençliğinin sahip çıkmasını istedi. Balaban, Çanakkale’de gösterilen özveri ve fedakarlığı, bu günün çocuklarının da yeri geldiği zaman göstereceğine inandığını belirtti.
Dağkadı İlköğretim Okul’u öğrencileri ve öğretmenlerinin de katılarak renklendirdiği tören, emanetleri taşıyan atletlerin, Gelibolu Yarımadası’nda 253 bin şehidin bulunduğu bölgeden alınan deniz suyu, toprak ve bayrağı öperek Bandırma Kaymakamı Salih Keser’e vermesiyle anlam kazandı. Daha sonra Kaymakam Keser, emanetleri Karacabey Kaymakamı Dursun Balaban’a teslim etti. Çanakkale’den gelen kutsal emanetler buradan Kütahya il sınırına taşınacak.
Programda ayrıca, Karacabey Cumhuriyet İlköğretim Okulu ile Bandırma Esnaf ve Kefalet İlköğretim Okulu öğrencilerinin halkoyunları gösterileri ise görülmeye değerdi.
Gösterilerin ardından Çanakkale Zaferi’nin 93. yıldönümünde Gelibolu Yarımadası’ndan alınan toprak, deniz suyu ve bayrak 18 Mart günü Çankaya Köşkü’nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e sunulacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.