Kriz varsa, çare de var!

Kriz varsa, çare de var!
Karacabey’deki Oda temsilcileri, kamuoyuna yansıyan “Türkiye’nin yüzü gülsün diye, kriz varsa çare de var” isimli kampanyaya destek için bir araya geldi.
Ticaret ve Sanayi Odası’ndaki programa; KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, Ticaret Borsası Başkanı Ekrem İşcan, BESOB (Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği) Başkan Vekili ve Karacabey Terziler Odası Başkanı Hüseyin Köse, Demirciler, Marangozcular ve Benzerleri Odası Başkanı ve DP Belediye Meclis Üyesi Burhan Sevinç, Ziraat Odası Meclis Başkanı Hasan Karahasanoğlu, Berberler Odası Başkanı İlhami Kösem, Şoförler Odası Başkan Yardımcısı Mümin Doğruer, KTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Naci Güncü, KTSO Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Kilci ile KTSO Genel Sekreteri Fehmi Yıldız ve Ticaret Borsası Genel Sekreteri İbrahim Temel katılırken, diğer Oda temsilcilerinin bulunamaması ise dikkat çekti.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK), Türkiye İşçi Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), Türkiye İşveren Konfederasyonu (TİSK), Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ) ile Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (KAMU-SEN) işbirliğinde, “Üreten Türkiye Platformu”nun ülkedeki iç talebin arttırılması amacıyla başlattığı kampanya her geçen gün ilgi görüyor.
Kampanya’nın Karacabey’de etkili olması amacıyla bir araya gelen Oda temsilcileri yaptıkları açıklamada, “Kampanya’nın amacı, çok önemli bir iç pazar büyüklüğüne sahip olan Türkiye’de insanların erteleme eğiliminde oldukları tüketimleri öne çekmek, piyasayı canlandırmak, firmaların stoklarındaki birikimin eritilmesidir. Stokların nakde çevrilmesine katkı sağlamaktır” denildi.
Beş ana tema üzerinde oluşturulan kampanyaya dikkat çeken Oda temsilcileri, tüketiciye “Eve Kapanma Pazara Çık”, işverene “Gücüne İnan”, işçiye “Kimse İşini Kaybetmesin”, hükümete ise “Güven ve İstikrar” çağrısında bulundu.
Üretim, istihdam ve tüketimin bir bütün olduğuna değinen kurum temsilcileri, 5 hafta sürmesi öngörülen kampanyaya, Başbakan R.Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de desteklediğini bildirdi.
Karacabey’de kampanyanın dükkanlara yapıştırılan afişlerle duyurulmaya başlandığını belirten Oda temsilcileri, konuyla ilgili halkın bilgi sahibi olması adına üyelerinden de destek beklediklerini kaydetti.
KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, ticaretin canlanması amacıyla kampanyanın ortak başlatıldığını belirtirken, BESOB (Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği) Başkan Vekili ve Karacabey Terziler Odası Başkanı Hüseyin Köse, ise işsizliğin bir an önce önlenmesi gerektiğini söyledi.
Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem İşcan birlikteliğin önemine işaret etti. İşcan, “Krizi aşmak üzereyiz. Hırsımız ve gücümüzün geri verilmesini istiyoruz. Bu konuda üzerimize düşen görev ne ise yapmaya hazırız” dedi.
Ziraat Odası Meclis Başkanı Hasan Karahasanoğlu, çiftçinin sıkıntılarına dikkat çekerek, “Sorun tabandan kaynalanıyor. Çiftçinin 5 yıldır içinde bulunduğu sıkıntıları aşması gerekir. Bunun için de girdi maliyetlerinde düzenlemeler gerekmektedir. Çiftçi kazanırsa, tüm sektörler kazanır” mesajını verdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.