Köylünün hali içler acısı!

Köylünün hali içler acısı!
Karacabey Demokrat Parti İl Genel Meclisi Üyesi adayları Ömer İşcan, Zeki Gülan, Tahsin Akçay, Rüştü Bolca ve Recep Karasakal yaptıkları açıklamada, üreticilerin AKP iktidarı döneminde bekledikleri hizmetlere kavuşamadıklarını kaydetti.
DP İl Genel Meclisi Üyesi adayları, hayal kırıklığına uğrayan Türk çiftçisinin yıllardır ekonomik yıkımın öncelikli hedef tahtası haline geldiğini belirttiler.
DP İlçe Başkanı Mehmet Ali Köfteci’nin de hazır bulunduğu açıklamada söz alan İl Genel Meclisi Adayı Ömer İşcan, Karacabey’in tüm köylerini gezdiklerine işaret ederek, karşılaştıkları durumu şu şekilde özetledi;
“Köylünün ve üreticinin hali içler acısı. Yılların ihmaliyle sırtına ekonominin en ağır yükünü çeken bu insanlarımız eskiden birkaç yıllık plan yaparak önlerini görmeye çalışırdı. Şimdi gelinen noktada ise, ellerinde avuçlarında ne varsa tükendiğini görmenin onarılmaz acısıyla yaşıyorlar. Bir dokunursan, bin ah işitiyorsun. AKP iktidarında en fazla ezilen çiftçi ve üreticimiz artık, tükenmişliğe itilmiştir. Bu ezilmişlik ve tükeniş çiftçi kardeşlerimizin hiç hak etmediği bir ekonomi faturasıdır. Türk köylüsü ve çiftçisi bu faturayı kendisine ödetenlere gereken cevabı 29 Mart’ta seçim sandığında verecektir”
İl Genel Meclisi Üyesi Adayı Ömer İşcan, 1989 yılında Bursa İl Genel Meclisi Üyeliği ve Daimi Encümen Üyeliğine ilk adımı attığını, on yıl süren yoğun hizmet ataklarından sonra, köylerde yaptıkları gezilerde son on yılda dişe dokunur yatırım ve hizmetleri göremediklerini söyledi.
İşcan, Karacabey çiftçisine şu mesajları verdi: “Şu anda Demokrat Parti, İl Genel Meclisi Üyesi adayları dahil, partinin her kademesinde deneyimli ve mücadeleci kadrolarla Karacabey halkının karşısına çıkıyor. Bilgili ve fedakar adaylarımızla, çiftçimizin ve tüm insanlarımızın dertlerinin birer sırdaşıyız. Dertleri büyütenlere karşı, mücadele edeceğiz ve halkımızı kaldıracağız. Kavgaya değil, hizmet bayrağını Karacabey halkına yakışan yükseklere çıkarmaya geliyoruz. Kartvizit sahibi olmaya değil, işi bilen kadrolarımızla Karacabeyliler’in çalışkan hizmetkarları olacağımıza söz veriyoruz. Kırata ve Demokrat Parti kadrolarına verilecek her desteğin Karacabey ve köylerine ardı arkası kesilmeyen hizmetler kazandıracağına söz veriyoruz. 29 Mart’ta DP mühürlü oy pusulalarıyla seçim sandıklarını dolduranlar şunu iyi bilsinler ki, Karacabey’de Kırat şahlanacak. Bize güvenenleri asla mahcup etmeyeceğimize, hukuk kuralları içerisinde Karacabey ve köylerinin hakkını her yerde savunacağımıza ve koruyacağımıza and içiyoruz”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.