Köyler Ligi’ndeki emeğe saygı duyulmalıdır

Karacabey'de 2009 yılından bu güne kadar heyecanla izlenen, “Kaymakamlık Süt Birliği Kupası Köyler Ligi Futbol Turnuvası”nın olaylı bir şekilde bitmesinin yankıları sürüyor.
    Hamidiyespor'un şampiyonluğu ile sona eren Köyler Ligi finalinde yaşanan çirkin görüntülerin neden kaynaklandığından çok bıraktığı mesajlar düşündürücü oldu.
    Bu yıl dördüncüsü yapılan Köyler Ligi'nde takımların centilmenliği ve amatör ruhu hala sahaya yansıtamamış olması dikkat çekti. “Gençlere spor yaptırmayı, köyler arasındaki dostluğu ve kardeşliği pekiştirmeyi” amaçlayan organizasyondaki bu felsefenin unutulması eleştiri konusu oldu.
    Futbolun içindeki “kazanma hırsı”nı sahaya aşırıya kaçarak yansıtanların maç sırasında karşısındakine “düşman” gözüyle bakması ve anlık öfkeyle yanlış hareketlerde bulunması, turnuvadaki emeklere saygı duyulmadığını ortaya çıkardı.
Köyler Ligi devam etmeli!
Tüm olumsuzluklara karşın, güzel görüntülerin daha fazla yaşandığı Köyler Ligi'nin, önümüzdeki yıllarda da sürmesi gerekiyor.
    Söz konusu yanlış hareketlerin, bugün Süper Lig'de de yaşandığına dikkat çekilirken, “Bu tür olumsuzluklarda suçlu aramaktan çok, herkesin şapkasını önüne alıp düşünmesi gerekir. Köyler Ligi'ni çirkinleştirenler elbette cezasız kalmamalı. Bir turnuvada nasıl ki şampiyon takıma ödül varsa, olayları çıkaranların da cezalandırılması doğaldır. Şiddet ve centilmenlik dışı davranışlar hiçbir şekilde kabul edilemez. Gerçek olan herkesin hatasını kabul etmesidir. Özeleştiri yapmasıdır. Köyler Ligi'nin amacı zaman içinde daha da olgunlaşarak istenilen seviyeye ulaşacaktır” yorumları sırt çevrilmemelidir.
Hamidiye-Bakırköy finalinde çıkan olaylar
Final karşılaşmasının bitimiyle patlak veren olaylar zincirinde en dikkat çeken durum, ikincilik kupasının tekmelenmesi oldu.
    Bakırköyspor, geçen yıl en centilmen takımlar arasında yer almıştı. Bu yılki final karşılaşmasına kadar da centilmence mücadele etti. Son maçta hırsının kurbanı olan Bakırköylülerin neden böyle davrandıklarına anlam verilemedi.
“Hamidiye'nin de bizim kadar suçu var”
Olayları hiçbir şekilde doğru bulmadıklarını dile getiren Bakırköylüler, kupanın tekmelenmesinin centilmenliğe uymadığını, bunun sorumluluğunun tüm köye mal edilmemesi gerektiğini belirtti.
Hamidiyelilerin de kendileri kadar suçlu olduğunu belirten Bakırköylüler, “Eğer bir ceza verilecekse, bu tek taraflı olmamalı. Pazar günkü olaylarda her iki takımın futbolcuları ile taraftarların da suçu var. Bizlere karşı da nereden geldiği belli olmayan küfürler edildi. Bakırköy olarak, yaşananlardan üzüntü duyuyoruz ve sporseverlerden özür diliyoruz” açıklamasında bulundu.
Olayların sorumlusu biz değiliz
Diğer taraftan görüştüğümüz Hamidiyespor cephesi ise, şampiyonluğu sonuna kadar hak ettiklerini dile getirdi.
    Çıkan olayların kendilerinden kaynaklanmadığını ileri süren Hamidiyeliler, “Maç bitmişti. 2-0 öndeydik. Neden olay çıkartalım ki? Bizlere ağır tahrik ve küfürler edildi. Sütten çıkmış ak kaşık değiliz ama olayları biz başlatmadık.
    Bakırköy hırsının kurbanı oldu. Gereksiz gerginlikler final maçına yakışmadı. Köyler Ligi'ndeki sezonun bu şekilde bitmesine üzüldük” ifadelerini kullandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.