Kocasu sahipsiz değil

GÜMÇED Genel Başkanı Adnan Önürmen, Kocasu’nun kurtuluşu için yargı yolu da dahil her türlü mücadele yöntemini kullanacaklarını söyledi. Yenişehir tarımına can damarı Kocasu deresinin geleceğini kurtarmak için köylülerle birlikte hareket eden GÜMÇED yargı yoluna da eylem yoluna da hazır olduklarının mesajını verdi. İnegöl Organize Sanayi Bölgesindeki fabrika atıklarının ve çiftçilerin yanlış kullanımı sebebiyle her geçen gün tarlalara zehir olarak akmaya devam eden Kocasu deresinin geleceğiyle ilgili çalışmalarına hız veren GÜMÇED, Güney Marmara Düşünce Platformu üyeleri,Yenişehir Salı Sohbetleri Fikir Kulübü ile birlikte her hafta köylülerle bir araya geliyor.
Yenişehir Salı Sohbetleri Fikir Kulübünün 93. oturumunu Yenişehir’e bağlı Söylemiş ve Ayaz köylerinde gerçekleştirdi. Oturumda konuşan Adnan Önürmen, Kocasu’nun bugünkü haline bölgede yıllardır uygulanan yanlış politikalarla gelindiğini söyledi. İnegöl Organize Sanayi Bölgesindeki fabrikaların atıklarını gözünü kırpmadan acımasızca Kocasu deresine akıtmalarının cinayet olduğunu ifade eden Önürmen, “Devletimiz Yenişehir gibi tarıma elverişli ve toprağa can veren su kaynaklarının olduğu bölgelere sanayileşme izinleri vermekten bir an önce vazgeçmelidir. Kocasu deresi bugün sadece zehir akıyor, Marmara Bölgesinin tarım ambarı Yenişehir ovasını şahlandırmak için Kocasu ve Boğazköy barajları bir an önce faaliyete geçirilerek köylünün ve üreticinin yüzünü güldürmemiz gerekmektedir” diye konuştu.
Önürmen, GÜMÇED olarak yıllardan beridir kanayan bir yana haline gelen Kocasu deresinin kirliliğine karşı her köyde imza kampanyası başlattıklarını ve noter kanalıyla Yenişehir’e bağlı tüm sivil toplum örgütleri, kooperatifler, muhtarlıklar ve üretici köylülerden vekaletname alarak yargı yoluna gideceklerini de dile getirdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.