Koç, temiz çevre çağrısı yaptı

Koç, temiz çevre çağrısı yaptı
Karacabey Belediye Başkanı Ergün Koç, ASTV’de Doğukan Erdem Kutlu’nun sunduğu “Bursa’yı Seviyoruz” programında çarpıcı açıklamalar yaptı.
Doğukan Erdem Kutlu’nun yönettiği programa Karacabey Belediye Başkanı Ergün Koç ile birlikte Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Hayri Öztetikler, Mudanya Belediye Başkanı Erol Demirhisar, Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Turgut, İznik Belediye Başkanı Kadri Eryılmaz, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü ve Keles Belediye Başkanı Mustafa Bektaş katıldı.
Bursa’nın tarihten gelen gücüyle dünya ölçeğinde yarışması gerektiğine dikkat çeken Koç, “Belirli alanlarda ihtisaslaşma sağlanmalıdır. Bursa’nın alt yapısı ve çevresi bu hedef doğrultusunda hazırlamalıdır. Uluslararası özelliklere sahip deniz ve hava limanlarıyla işe başlamalıyız. Bursa’mız bir çok alandaki gücünün farkında olmalıdır. Bursa halkı olarak zengin kaynakların fakir bekçisi olmamalıyız” dedi.
Bursa’nın markalaşmasına katkıda bulunmak amacıyla, Karacabey’de tarıma dayalı sanayi konularında önemli adımlar atıldığını sözlerine ekleyen Ergün Koç, çok bilinçli üretici potansiyeline sahip olduklarını belirtti. Çiftçilerin kendi imkanlarıyla üst düzeyde mücadele verdiğini kaydeden Koç, “Çiftçisiz ülke olmaz. Devlet, tarımda öncü politikalar üretmeli, yol gösterici olmalı. Çeşitli tesislerde kaliteli ürün üretilmesine destek vermelidir. Dünya standardında üretim yapan SÜTAŞ A.Ş. Karacabey’den yükselen uluslararası bir sanayi elçimizdir. Süt ürünleriyle birlikte Karacabey, soğan, domates, mısır, hayvan yemi ve tohumculuk sektörüyle ülkemizin tarım lokomotifidir. Yakında, Güney Marmara’nın ve Türkiye’nin tarımdaki başkenti olacaktır” diye konuşarak devletin Karacabey’e özel destek vermesi gerektiğini söyledi.
Programın son bölümünde Karacabey halkına hizmet etmekten onur duyduğunu belirten Koç, Bursa halkına temiz bir kent için çağrıda bulundu. Karacabey, Mustafakemalpaşa ve Susurluk ilçeleri olarak güzel bir sinerji yakalayıp, üç ilçeyi doğalgaza kavuşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Koç, sözlerini “Tüm Bursa halkıyla birlikte, gelecek nesillere temiz bir çevre bırakalım. Kirlenerek, rengi siyaha dönüşen ve içinde hiçbir canlı varlık barındırmayan Nilüfer Çayı başta olmak üzere, tüm su kaynaklarımızı temiz tutalım. Kaliteli, temiz sebze ve meyveyle beslenmek istiyorsak, önce temiz ve sağlıklı bir çevre için el ele verelim” diye noktaladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.