Koç, şimdide Kızılay’a çöktü

Koç, şimdide Kızılay’a çöktü
Karacabey Belediye Meclisi Kasım ayı oturumunun gündem maddeleri arasında yer alan Kızılay ile arsa takası konusu herkesi şaşırttı.
Söz konusu arsa üzerinde İmar Planı’nda yapılan değişiklikle park olarak işaretlenmiş ve Kızılay’a tapulu arsa üzerinde Belediye hak iddia etmişti.
Herkesi şaşırtan bu İmar Planı değişikliği, Kızılay’da şok etkisi yarattı. Belediye’nin tapulu araziler üzerinde imar planı değişikliği yaparak hak iddia etmesi geçtiğimiz yıl Gazi Mahallesi’nde de yaşanmıştı. Bir vatandaşın tapulu arsası üzerine park yapma girişimi arsa sahibinin karşı koymasıyla olay son bulmuştu.
Belediye’nin vatandaşların ve kuruluşların tapulu arazileri üzerinde plan değişikliği yaparak hak iddia etmeye çalışması, halk arasında da büyük rahatsızlık yarattı. Son olarak Cezaevi’nin hemen altındaki Kızılay’a ait arsa üzerine çocuk parkı yapan ve etrafını tel örgülerle çeviren Karacabey’in AKP’li Belediye Başkanı’nın yasal olmayan uygulamaları, bardağı taşıran damla oldu.
Konuyla ilgili görüştüğümüz Kızılay Karacabey Şube Başkanı Ayhan Tayfur, söz konusu imar değişikliği hakkındaki rahatsızlıklarını yazılı olarak Belediye’ye ilettiklerini belirterek, uzlaşma yolu aradıklarını dile getirdi. Tayfur, “Söz konusu arsa şu an Belediye’nin park sınırları içerisinde kalmıştır. Bu konudaki hassasiyetimizi Belediye Başkanlığı’na ilettik. Bu arsa üzerindeki tüm yetki Kızılay Genel Merkezi’ne aittir. Belediye’den bu konuda arsa takası gündeme getirildi. Bizde Belediye’nin bize önerdiği eşdeğerdeki arasalar arasında bir değerlendirme yaparak, hazırlanan planları Kızılay Genel Merkezi’ne sunacağız. Genel Merkez’in tasarrufu altında konu değerlendirilecek” dedi.
Belediye’nin bu ilginç girişimleri skandal olarak değerlendirilirken, ne yapmak istediğine de bir anlam verilemedi. Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile Kızılay’ın arazilerine talip olan Belediye’nin buraları daha sonra satışa çıkararak rant peşinde olduğu da iddia edildi.  Belediye’ye ait arazilerin satışı hakkında daha önce Ergün Koç’un meclisten yetki isteğinin bilinmesi, “rant iddialarını güçlendirdi” şeklinde yorumlara neden olmaya başladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.