KMYO öğrencileri sıkıntılı

KMYO öğrencileri sıkıntılı
Karacabey Meslek Yüksek Okulu öğrencileri, servis aracı bulamamaktan yakındı diye Belediye’den yardım istedi. Çoğunluğu dışardan gelen öğrenciler, Pazar günleri minibüslerin çalışmamasından dolayı büyük sıkıntı yaşadıklarını dile getirdi.
Garaj ile Üniversite arasındaki yol uzunluğu nedeniyle servis aracına ihtiyaç duyulduğunu belirten öğrenciler, okul yollarındaki ışık yetersizliğinin de giderilmesi gerektiğine dikkat çekti. Esentepe Mahallesi’nin özellikle geceleri ıssız olması nedeniyle öğrencilerin, kapkaççılardan ve tacizcilerden korktukları kaydedildi.
Emniyet araçlarının yüksekokulun önünde sık sık devriye gezmesini isteyen öğrenciler, özellikle gece derslerinden sonra evlerine huzurlu ve güvenle gitmek istediklerini vurguladı.
Konuyla ilgili görüştüğümüz Yüksek Okul Müdürü Prof.Dr.İbrahim Ak, sıkıntıları Belediye ve Emniyet Müdürlüğü’ne aktardıklarını belirtti. Görüşmelerin olumlu geçtiğine dikkat çeken Ak, Belediye ile Emniyet’e teşekkür etti.
Ak, “Gelen sorunlar doğrultusunda, gece öğrenim gören öğrenci ve personel için Belediye servis aracı görevlendirdi. Ancak, öğrencilerimiz ve personelimiz bunu pek kullanmadıkları için servis kaldırıldı. Pazar günleri minübüslerin çalışması ile okul yollarındaki ışık yetersizliği sorunlarıyla ilgili şikayet almadım. Bu konuları araştıracağız ve gerekenleri yetkili yerlere ileteceğiz. Geceleri, bir tane polis aracının üniversitenin önünde bulunmasıyla ilgili Emniyet Müdürümüzle görüştük. Sorunun çözümü yönünde söz aldık. Tek isteğimiz öğrencilerimizin güvenli ve huzurlu bir şekilde öğrenim görmesidir” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.