Kırtasiyede ilginç kampanya

Karacabey'de bir kırtasiyede öğrencilerin kılık kıyafet ve saç konusunda bağımsız olmasına yönelik imza kampanyası başlatılması dikkat çekti. Duruma tepki gösteren bazı vatandaşlar, kırtasiyenin neden böyle bir uygulamaya gittiğine anlam veremediklerini söyledi.
Bu tür kampanyaların özel işyerlerinde yapılmasının sakıncalarına dikkat çeken veliler, siyasi bir uygulamaya alet olunmaması gerektiğini ileri sürdü.
Diğer taraftan okullardaki kılık kıyafet uygulamasından çoğu velinin tedirgin olduğu gözlendi. Veliler, bu uygulamanın öğrenciler arasındaki ayrımcılığa davetiye çıkartacağını belirterek, durumun psikolojik sorunları da beraberinde getireceğini söyledi.
Veliler, özellikle buluğ çağındaki öğrencilerin, kılık kıyafet konusunda kendilerini diğer arkadaşlarından eksik hissetmeleri durumunda bunun derslere ve sosyal yaşama olumsuz yansıyacağını vurguladı.
Kötü amaçlı insanların eğitim görmeyen gençleri kullanarak okullara giriş ve çıkışlarda daha rahat olacaklarına dikkat çeken veliler, uyuşturucu bağımlılığının okullarda yayılmasından endişe duyduklarını ve kıyafetle uğraşanların öncelikle bunlarla mücadele etmeleri gerektiğini sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.