Kira gelirleri beyan süresi yarın son!

Kira gelirleri beyan süresi yarın son!
Karacabey Vergi Dairesi Müdürü Hasan Ayrancı, kira gelirleri 2 bin 400 TL’yi a-şan mükelleflerin en geç yarın beyannamelerini vermeleri gerektiğini bildirdi.
Beyanname süresinin 1 Mart tarihinde başladığına dikkat çeken Ayrancı, ‘Gayrimenkul Sermaye İradı’ elde eden mükelleflerin, yükümlülüklerini kolayca yerine getirebilmeleri açısından Vergi Dairesi Müdürlüğü’nde yardım masası oluşturulduğunu duyurdu.
Gelirleri sadece gayrimenkul sermaye iradından oluşan yaşlı ve özürlü mükelleflere eksiksiz hizmet sunulduğuna değinen Ayrancı, oluşturulan yardım masası ile Vergi Dairesi’ne gelemeyecek olanlara ikametgahlarında kolaylık sağlandığını belirtti.
25 Mart tarihine kadar eksik ya da hiç beyanname vermeyenlerin kira gelirlerinin tespiti halinde 2 bin 400 TL istisnadan yararlanamayacaklarını belirten Vergi Dairesi Müdürü Hasan Ayrancı, “Mükellefler, kira gelirleri yanında ticari, zirai ve mesleki kazançlarını da beyan etmek zorunda olanlar 2 bin 400 TL istisna tutarından yararlanamazlar” dedi.
Ayrancı sözlerini şöyle sürdürdü; “İşyeri kira gelirleri üzerinden vergi kesintisi yapılmayan 960 TL’ye kadar olanlar ile, kira geliri ve işyeri gelirleri üzerinden vergi kesintisi yapılıyor ise, 19 bin 800 TL’lik kısmı için beyan verilmeyecektir. Belirtilen tutarların aşılması halinde ise tamamı beyan edilecektir. Hem mesken, hem de işyeri kira geliri elde edenler tarafından ise 19 bin 800 TL’lik miktar, kira gelirlerinin istisnadan sonra kalan kısmı ile stopaja tabi tutulmuş işyeri kira gelirlerinin toplanarak dikkate alınması gerekmektedir.
Mükelleflerimizin mağdur olmamaları için bu süre beklenmeksizin beyannamelerini vermeleri menfaatleri icabıdır. Beyannameleri düzenlenemeyen mükelleflere Dairemizde oluşturulan yardım masasınca yol gösterilecektir.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.