Karasu kararıyor!

Karasu kararıyor!
*Karadağ eteklerinde 2 yıldan bu yana faaliyet gösteren Taş Ocağı, patlattığı dinamitlerle halka korku sarıyor.
*Köylülerin büyük tepki gösterdiği Taş Ocağı, çevreyi tahrip etmesiyle birlikte deprem endişesi yaratıyor ve halkın sağlığının bozulmasına neden oluyor.
*Karasu Köyü Muhtarı Kani Göynindenk, patlamalar nedeniyle evlerinin bir gün başlarına yıkılmasından korktuklarına dikkat çekti.
*Bezelye Üreticisi Lütfi Demirtaş, Taş Ocağı’nın altındaki tarlasında çalışan işçilerin patlamayla birlikte büyük panik yaşadıklarını belirtti.
*Şahin Köyü Muhtarı Hayri Tosun, evlerde oturulamaz durumdan şikayetçi olduklarını belirterek, “Ovamız günden güne çoraklaşıyor. Taş Ocağı’nın kapatılmasını istiyoruz” dedi.
*Köylülerin haklı tepkisine değinen CHP İlçe Başkanı Orhan Karabaş ise, başta iktidar partisi olmak üzere, yetkilileri göreve çağırdı.
Karacabey Karasu Köyü, 3 kilometre yakınındaki Taş Ocağı’nın çevreyi tahrip etmesinin yanında her gün patlattığı dinamitler nedeniyle günden güne kararıyor.
Kıranlar Köyü sınırları içinde, Karadağ eteklerinde 2 yıl önce açılan Taş Ocağı’nda patlatılan dinamitler Karasuluları isyan ettirdi.
Şiddetli patlamalar nedeniyle yer altı su kaynakları yataklarının değiştiğine ve arazi sulama kuyularının kapandığına dikkat çeken Karasu Köyü Muhtarı Kani Göynindenk, halkın çok tedirgin yaşadığını dile getirdi.
Şiddetli patlamalardan dolayı Karasu’daki evlerin sürekli sallandığını belirten Muhtar Göynindenk, “Köylümüz her patlamada korku ve panik içine giriyor. Köyde deprem endişesi hakim oldu. Her gün sallanan evlerde çocuklarımız ders çalışamıyor, uyku uyuyamıyor. Dayanacak sabrımız kalmadı. Deprem korkusuyla halk evine giremez oldu. Evlerimizde çatlaklar oluştu. Evlerimiz bir gün başımıza yıkılacak diye korkuyoruz. Taş Ocağı’nın çevremizi tahrip etmesi bir tarafa, patlamalar nedeniyle köylümüzün sağlık durumlarının bozulmasından çok şikayetçiyiz” dedi.
Karasu Köyü’nden Bezelye Üreticisi Lütfi Demirtaş ise, Taş Ocağı’nın hemen altındaki bezelye tarlasında çalışan işçilerin patlama nedeniyle büyük panik yaşadığını belirtti. Demirtaş, “Köy halkı durumdan oldukça rahatsız. Taş Ocağı yakınında bezelye tarlam var. Ancak, patlamalardan dolayı işçiler korku içine giriyor ve çalışmıyor. İşlerimiz aksıyor. Soruna bir an önce çare bulunmasını ve Taş Ocağı’nın kapatılmasını istiyoruz” diye konuştu.
Karasuluların dışında Şahinköy halkının da Taş Ocağı’nın varlığından oldukça rahatsız olduğu gözlendi. Karacabey Ovası’nın Türkiye’nin en verimli arazilerine sahip olduğunu dile getiren Şahin Köyü Muhtarı Hayri Tosun, yılda üç ürün alınabilen verimli topraklarının her geçen gün biraz daha çoraklaştığını kaydetti.
Taş Ocağı’nın kapanmasına yönelik resmi başvurulardan bir sonuç alamadıklarından yakınan Muhtar Hayri Tosun, dinamit patlatmaları nedeniyle de tedirginliğin giderek arttığını söyledi.
Sulu sistem yerine, sözleşmeyi delerek kuru sistemle çalışan Taş Ocağı’nın yarattığı korkuyu yerinde inceleyen CHP İlçe Başkanı Orhan Karabaş, halkı tedirgin etmeye kimsenin hakkı olmadığını ileri sürdü.
İktidar partisini eleştiren Karabaş, başta Bursa milletvekilleri olmak üzere, AK Partililerin konuya duyarsız kalmasına bir anlam veremediğini ifade etti. Karasu ile Şahin Köyü halkının korku içinde yaşamalarına üzüldüklerini belirten Karabaş, “CHP olarak konunun arkasında duracağız. Yetkililerin dikkatini çekmek için sıkıntıyı sürekli gündeme taşıyacağız. Halkın isyanına herkesin kulak vermesini istiyoruz. Köylünün yanında olan CHP, bu kez de Taş Ocağı’nın halkı tedirginliğe itmesine izin vermeyecektir” diyerek sözlerini noktaladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.