Karacabeyli, Belediye’den memnun değil!

Karacabeyli, Belediye’den memnun değil!
Türkiye’nin Yerel Yönetimler Portalı, Yerelnet’in yaptığı ankete göre Karacabeylilerin büyük bölümünün Belediye’den memnun olmadığı ortaya çıktı.
Devlet Planlama Teşkilatı ile TODAİE Yerel Yönetimler Araştırma ve Eğitim Merkezi’nin ortaklaşa düzenlediği “Yerelnet,” yerel yönetimlere ilişkin verilerin toplandığı site ilgiyle izleniyor.
Yerelnet’in, halkın görüşlerini belirlemek amacıyla yaptığı ankette Karacabeylilerin büyük çoğunluğunun Belediye çalışmalarını başarısız bulduğu ortaya çıktı. Yerelnet’te yapılan ve halen devam eden ankette, Karacabeyli katılımcılara “Belediye çalışmalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusu yöneltildi. Katılımcılardan yüzde 68.07’i Belediye’nin çalışmalarını “Başarısız” buldu. Yüzde 28.55’i “Başarılı” yanıtını verirken, yüzde 3.41’i ise “Fikrim yok” dedi.
Sitede açılan yorum kısmında ise ankete katılan Karacabeyliler Belediye’yi niçin başarısız bulduklarını açıkladılar. İşte sitede yapılan bazı yorumlar.
-“Başkanım Karacabeyli işsiz bir genç olarak size şunu demek isterim. Bize söz verdiğiniz 5000 kişilik iş imkanını taşeronlara mı verdiniz? Önce iş ver, sonra sokakları süsle. Belediye’nin kasasına siz geçmeden önce 3 Milyon YTL’ye yakın para vardı. Belediye personeli maaşını zamanında alırken, şimdi alamamaktan şikayetçi. Pazar yerindeki sevgi yolunu boşuna yaptırdınız. Halk sizin bu kadar başarısız olacağınızı bilseydi seçmezdi. İnanın herkes pişman. Ben değilim çünkü size oy vermedim.”
-“Karacabey sokakları başıboş köpekler yüzünden Hotanlı Köyü’ne döndü. Bay Başkan, köpek barınağını süs için mi yaptınız? 50 yıldır Karacabey’deyim böyle “Tembel” bir Belediye’yi ilk kez görüyorum.
Lütfen biraz ciddiyet. Bay başkan, yağmurlu bir günün ardından Toru Otel’in önünden başlayıp, Canbalı Mahallesi’ne kadar yaya olarak yürürseniz ne demek istediğimi çok iyi anlayacaksınız.”
-“Birçok yerde Belediye’nin yaptığı işleri gördüm ve okudum. İçlerinde en işe yaramaz Belediye olarak Karacabey Belediyesi’ni buldum. Bunu nasıl becerdilerse helal olsun onlara. Üniversite öğrencisiyim ve gerçekten Karacabey’e geldiğim zaman kendimi köyde hissediyorum.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.