Esnaf kredisine gösterge faiz uygulanacak

Esnaf kredisine gösterge faiz uygulanacak
Karacabey’de yüzlerce esnafı yakından ilgilendiren Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperati kefaletiyle Halk Bankası’ndan kredi kullandırmasına ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı, Resmi Gazete’de yayımlandı.
Esnafın, Halk Bankası’ndan kullandığı kredinin 2008 yılına kalan bakiyesi, gösterge faizine göre hesaplanacak.
Karara göre, Halk Bankası’nca, esnafa kullandırılan kredinin, bakiyesi 2008 yılına devreden kredilere 1 Ocak-31 Aralık 2008 tarihleri arasında, gösterge faiz oranı uygulanacak.
Gösterge faiz oranı, bankanın kooperatif kredilerine özgü kaynak maliyetini dikkate alarak belirlediği cari faiz oranının yüzde 65’i kadar olabilecek. Bankaca Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri kefaletiyle esnaf ve sanatkarlara 1 yıla kadar (1 yıl dahil) vadeli olarak, 1 Ocak-31 Aralık 2008 tarihleri arasında, bankacılık usul ve esasları çerçevesinde kullandırılacak kredilere de yine gösterge faiz oranı uygulanacak.
Ayrıca, bankanın, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Lefkoşa ve Gazimagusa şubelerince, esnaf ve sanatkarlara 1 yıla kadar vadeli, diğer şartları Banka tarafından belirlenmek üzere 1 Ocak-31 Aralık 2008 tarihleri arasında kullandırılacak kredilerde de yine gösterge faiz oranı geçerli olacak.
Bankanın, bu kararın uygulanması sonucunda cari faiz ile gösterge faiz arasındaki farka göre oluşan gelir kayıpları, Hazine tarafından avans olarak bankaya ödenecek.
Ertelenmiş, taksitlendirilmiş, tasfiye olunacak alacaklar/vadesi geçen alacaklar hesabında borcu bulunan veya yeniden yapılandırılmış kredi korcu olup, geri ödeme süreci devam eden esnaf ve sanatkarlara, borçlarının tamamı bankaya ödenmeden, bu karar kapsamında hiçbir şekilde kredi açılmayacak.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.