Karacabey’in ticari kaybı önlenmeli!

*Kaymakam Ahmet Yurtseven, Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanlığı ve Belediye işbirliğinde 27, 28 ve 29 Nisan 2013 tarihlerinde düzenlenecek olan, “Tüketiciye Saygı” konulu bilgilendirme seminerine tüm ticari kuruluşlar ile ilçe esnafının davetli olduğunu duyurdu.

Karacabey Kaymakamlığı Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanlığı, 27, 28 ve 29 Nisan 2013 tarihlerinde, “Tüketiciye Saygı” konulu bilgilendirme semineri düzenleyecek.
Karacabey Belediyesi işbirliğinde gerçekleşecek olan seminerle ilgili kamuoyunu bilgilendiren Kaymakam Ahmet Yurtseven, ilçedeki tüm ticari kuruluşların ve esnafların davetli olduğunu duyurdu.
3 gün sürecek seminer sonunda katılımcılara, “Tüketiciye Saygı Belgesi” verileceğini belirten Kaymakam Yurtseven, Karacabey'in ticari kaybını önlemek amacında olduklarını vurguladı.
Karacabey Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanlığının 2012 yılı istatistiki verilerine dikkat çeken Kaymakam Yurtseven, “İlçemiz dışı şikayetlerin toplamı 170'tir. Bu şikayetler, Karacabey dışı toplam alış verişlerin yüzde 5'ine denk geldiği düşünüldüğünde bir yılda toplam 3 bin 400 tüketicinin ilçe dışında alışveriş yaptığını görmekteyiz. Her alışverişin ortalama 100 TL ile yapıldığını düşündüğümüzde ise, ilçe esnafının 340 bin TL ticari kaybı var demektir. Bu rakam ticari kaybın en iyimser halidir” dedi.
Karacabey'in ticari kaybını önlemeyi amaçladıklarını dile getiren Kaymakam Ahmet Yurtseven, “Kaymakamlık Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanlığımız ile Belediyemiz işbirliğinde 27, 28, 29 Nisan 2013 tarihlerinde akşam saat 20.00'de başlamak üzere, “Tüketiciye Saygı” adı altında bilgilenme semineri düzenlenecektir.
Seminere katılan ticari kuruluşlarımıza ve esnafımıza, iş yerinde sergilenmek üzere, “Tüketiciye Saygı Belgesi” ile seminere konu mevzuat kitapçığı verilecektir” şeklinde bilgiler verdi.
Karacabey Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanı Mustafa Yiğit ise, seminere katılmak, Tüketiciye Saygı Belgesi almak isteyen tüm ticari kuruluşlar ile esnafın, 22 Nisan 2013 Pazartesi gününe kadar Halk Eğitimi Merkezi içinde bulunan Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanlığına başvurmalarını istedi.
Seminer programı ile ilgili de açıklamada bulunan Yiğit, “Düzenleyeceğimiz bilgilendirme seminerinde “Satıcı-Tüketici arasındaki iletişim ve girişimcilik, Milli kültürümüzde ticaret hayatımız, Satıcı ve Tüketici Hakları ile ilgili kanun ve yönetmelikler ele alınacaktır.
Karacabey Lisesi Rehber Öğretmeni Özcan Üner, Ran Oto Yetkilisi Sinan Zırhlı, Anadolu Lisesi Müdürü ve Tarih Öğretmeni İbrahim Çalı ile Bursa Tüketiciler Derneği Başkanı Nejdet Kırizoğlu'nun sunacağı seminerlere tüm esnaf ve ticari kuruluşlarımızı bekliyoruz” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.