Karacabey’in gururları; Hira Nur Avcı ve Metehan Uzun

Ödüllerini Bursa Valisi Yakup Canbolat’ın elinden aldılar

12 Mart İstiklâl Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışmalarda Karacabeyli öğrencilerin Bursa birinciliği ve ikinciliği başarıları ile ilçenin gururu oldular.

12 Mart İstiklâl Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü kapsamında Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen İstiklâl Marşını Güzel Okuma Yarışması 09.03.2021 tarihinde Bursa-Yıldırım Ulubatlı Anadolu Lisesi’nde yapıldı. Düzenlenen bu yarışmada ilçemiz adına yarışmaya katılan Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 12/B sınıfı öğrencisi Hira Nur Avcı Bursa birincisi oldu. 

12 Mart İstiklâl Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü kapsamında düzenlenen 10 Kıta Bir Vatan İlelebet İstiklal Temalı Kompozisyon Yarışmasında da İstiklal Ortaokulu 8/B sınıfı öğrencisi Metehan Uzun da Bursa ikincisi oldu.

12 Mart İstiklâl Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akîf Ersoy’u Anma Günü programı ise Bursa Tayyare Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

İstiklâl Marşı’nın kabul edilişinin 100. yıldönümü nedeniyle düzenlenen etkinliğe Bursa Valisi Yakup Canbolat’ın yanı sıra Bursa protokolü katıldı.    

Yıldırım İlçesi 6 Nisan Anadolu Lisesi’nin hazırladığı, saygı duruşu ve İstiklâl Marşı ile başlayan programda Okul Müdürü Şükrü Baş’ın günün anlam ve önemini belirten bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmanın ardından İstiklâl Marşı’nı Güzel Okuma ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerini Bursa Valisi Yakup Canbolat verdi.   

İstiklâl Marşı’nı Güzel Okuma Yarışmasında Karacabey Farabi M.T.A.L’den Hira Nur Avcı birinci, İznik Özel İznik Uğur Anadolu Lisesi’nden Selin Göktuğ Atar ikinci,  Mudanya Sami Evkuran Anadolu Lisesi’nden Ali Utku Kün ile Osmangazi Atatürk Anadolu Lisesi’nden Enes Dürüst ise üçüncü oldu. 

Kompozisyon yarışmasında ise Yıldırım Bursa Merkez A.İ.H.L’nden Betül Menteş birinci, Karacabey İstiklal Ortaokulu’ndan Metehan Uzun ikinci, İnegöl Yenice 19 Mayıs Ortaokulu’dan Selin Güzeloğlu ile NilüferYaylacık OrtaokuluTuğçe Çolak ise üçüncü oldu.  

Program, Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy’un hayatı, “Bülbül” şiirinin okunması ve çeşitli sunumlardan oluşan “İstiklâl Marşı ve Mehmet Akif Ersoy” isimli gösteri ile sona erdi. 6 Nisan Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri tarafından gerçekleştirilen gösteri izleyicilerin beğenisini kazandı. 

Programın ardından Vali Yakup Canbolat ve protokol üyeleri, İstiklâl Marşı 100. Yıl Sergisi’nin açılışını yaptılar.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin DİNGİN “Bu gururu ilçemize yaşatan öğrencilerimiz başta olmak üzere onları yarışmaya hazırlayan öğretmenlerimizi ve velilerimizi tebrik eder, öğrencilerimize başarılar dilerim” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.