İşcan; “Pandeminin kahramanlarına minettarız!”

AK Parti Karacabey İlçe Başkanı Ertem İşcan, 14 Mart Tıp Bayramı münasebetiyle yayımladığı mesajında; emekleri, fedakarlıkları, “önce insan, önce sağlık” diyerek mesai kavramı gözetmeden kutsal bir mesleği özveriyle icra eden, doğumdan ölüme kadar gece gündüz, her şart ve ortamda insanları yaşatmayı, acıları azaltmayı ve daha kaliteli bir yaşam sunmayı hedefleyen, salgın döneminin baş kahramanları başta Karacabey’de görev yapan sağlıkçılar olmak üzere, tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutladı.
Kovid-19 salgınının üzerinden 1 yıl geçtiğini ve mücadelenin devam ettiğini vurgulayan Başkan İşcan, bu yılki 14 Mart’ı buruk kutladıklarını belirterek, bu süreçte hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının tüm Türkiye’nin kalbinde yara olarak kalacağını söyledi.
14 Mart 1827 tarihinin ülkemizde modern tıbbın başlangıcı olarak kabul edildiğini ve 1976 yılından itibaren 14 Mart’ı da içine alan haftanın Tıp Bayramı olarak kutlandığını ifade eden AK Parti İlçe Başkanı Ertem İşcan, “14 Mart ülkemizde her yıl Tıp Bayramı olarak kutlanıyor. Aslında bu özel günün çok anlamlı bir hikayesi var. Kurtuluş Savaşı döneminde İstanbul’da işgale boyun eğmek istemeyen tıp öğrencileri ve onlara destek veren doktorlar, direniş ve savunma mücadelesine başladı. Doktorların o dönemdeki mücadele ruhuna şu anda virüslerle savaşırken de sahip olduklarını görüyoruz. Salgın döneminde fedakârca çalışarak, cana can katan sağlık çalışanlarımıza minnettarız. Onlar kendi hayatlarını bizim için riske eden, pandemi döneminin gerçek kahramanlarıdırlar. Onlarla ne kadar gurur duysak azdır! Virüse karşı gecelerini gündüzlerini katıp savaştılar. Neredeyse hiç dinlenmeden çalıştılar. Ailelerini uzun süre görmediler ve hastaların yardımına koştular. Onları sadece tedavi etmekle kalmayıp, aynı zamanda uzun süre yoğun bakımda virüsle tek başına mücadele etmek zorunda kalan hastalara da moral kaynağı oldular. Hastalık şüphesi olanlara Covid testi yaptılar. Saatlerce maskelerini ve gözlüklerini çıkarmadan yoğun bakıma yatanları büyük bir özveriyle iyileştirmeye çabaladılar. Her birine gösterdikleri azim ve gayretten dolayı teşekkür ederiz. Salgınla mücadele sürecinde yaşamını yitiren sağlık çalışanları, eczacılar ve doktorlarımızı saygı, sevgi, rahmet ve minnetle anıyoruz.” dedi.
Salgınla mücadelenin başkahramanları olan sağlık çalışanlarının yılın bir günü değil her zaman hatırlanması gerektiğini vurgulayan Başkan İşcan, “Vatandaşlarımızın huzuru ve sağlığı için çaba gösterirken, bunu sağlayacak sağlık çalışanlarımızın da hakkını, hukukunu gözetme konusunda hassasiyet gösteriyoruz. Sağlık çalışanlarımızın yüce mesleklerini icra ederken, hak ettikleri saygınlığa paralel olarak çalışma ve sosyal şartlarını da en üst seviyeye çıkarmak için hükümetimiz elinden geleni yapıyor.” ifadelerine yer verdi.
“Sağlık çalışanlarına destek olalım, el ele verelim virüsü yenelim”
Türkiye’de ilk olarak 11 Mart 2020’de etkisini gösteren ve halen ciddi bir şekilde devam eden Kovid-19 salgınının bir savaş olduğunu belirten İşcan, bu süreçte fedakârca görev yapan ve yoğun bakım servisindeki hastaları yaşatmak için mücadele veren sağlık çalışanlarına vatandaşların da tedbirlere uyarak destek ve yardımcı olması gerektiğinin altını çizdi.
Salgınla mücadelede en çok yorulan meslek gruplarından birisinin sağlık çalışanları olduğuna dikkat çeken Ertem İşcan, “Bu süreçte mutant virüsün de yayılmasıyla birlikte daha zor bir sürece girdik. Her zamankinden daha fazla tedbirli olmalı ve sağlık çalışanlarının işlerini kolaylaştırmalıyız. Salgının bir an önce bitmesini istiyorsak kurallara uyum konusunda 2 kat daha fazla önlem almamız gerekiyor. Kurallara uymadığımız her an sağlık çalışanlarının daha yoğun mesai saatleriyle mücadele etmelerine ve emeklerine daha çok saygısızlık etmiş oluruz. Sağlık emekçileri bu süreçte ellerinden gelenin fazlasını yaptılar. Artık sıra bizde. Sadece Tıp Bayramı’nda değil her zaman onları hatırlayalım, haklarını teslim edelim, yaptıkları işe saygı duyalım ve onlara karşı anlayışlı olalım.
Gelin hep birlikte mücadele edelim ve bu sürecin üstesinden el ele vererek gelelim. Tüm doktor ve sağlık çalışanlarıyla omuz omuza verirsek bu sıkıntılı süreci birlikte aşarız. Bu zorlu günlerde sağlık çalışanlarımızın yaptıkları işin önemi daha da net ortaya çıktı. O nedenle Tıp Bayramı’nda onları unutmayalım.” diyerek sözlerini noktaladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.