Karacabey trafiği arapsaçı

Karacabey trafiği arapsaçı
Karacabey’deki cadde ve sokaklar her geçen gün artan araç sayısını kaldıramaz hale geldi.
Cumhuriyet Meydanı ve Atatürk Bulvarı ilçenin bir numaralı iş ve ticaret merkezi halinde. Bütün bankalar, bir çok resmi daire, sayısız dük-kan, binlerce mağaza ve ofis burada bulunmakta.
Herhangi bir bankaya beş dakika uğramak için aracını gelişigüzel park eden bilinçsiz sürücüler trafiğin felç olmasına neden oluyor.
Şehir merkezinde 250 araç kapasiteli bir otopark olmasına karşın, park sorunu giderek büyümekte olduğunu belirten vatandaşlar, Belediye’nin elindeki otoparkı etkin kullanma becerisini gösteremediğinden yakındı.
Vatandaşlar, “Özellikle Salı günleri curcunaya dönen trafik sorunu, yeni yapılan pazaryerinin otoparklı olması halinde büyük oranda çözülecekti. İmar Kanunu’nda yeni yapılacak tüm binaların otoparklı olması zorunluluğu var.Ancak Belediye, Bandırma Caddesi’ndeki İş Merkezi’nin altına buradaki esnafın ihtiyacını karşılayacak otoparkı bile yapmadı. Belediye yeni yapılacak binalara belli bir ceza keserek otoparksız ruhsat veriyor. Durum böyle olunca da araç kuyrukları caddelere taşıyor. Trafik Polisleri’nin kestiği cezalarla veya Belediye anonslarıyla otopark sorunu çözülmez. Birkaç dakikalık iş için sokaklara park eden araçlar hem yayaların, hem de itfaiye ve ambulans gibi araçların ulaşımını aksatıyor. Yaşanacak bir yangına müdahale edilemezse bunun sorumlusu biz mi olacağız, yoksa şehrin ihtiyaçlarını karşılayamayan Belediye’mi? Halbuki milyarlar harcanarak yapılmış otopark çürümeye terk edilmiş durumda. Durum böyle iken katlı otoparkın daha etkin kullanılması için 3 YTL. olan ücretinde yapılacak indirimle 250 araç kapasiteli bu tesis doldurulabilir. Çoğu ilçenin şehir merkezinde böyle bir otopark yok. Otoparkı kullandırma yönelik bir çalışma olmayınca ister istemez caddeler park yerine dönüyor. Belediye isterse, 10 tane otopark yapsın, içini araçla dolduramadıkça bir anlamı yok ” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.