Karacabey Sağlık Ocağı’nda Ortaçağ görüntüleri

1. No’lu Sağlık Ocağı’nda fiziksel yetersizlik nedeniyle hastalar muayene olacak yer bulamıyor
Karacabey Sağlık Ocağı’nda Ortaçağ görüntüleri
Karacabey 1 Nolu Sağlık Ocağı’nda kadın ve erkek hastaların aynı odada muayene edilmek istenme-sine Karacabey’liler tepki gösterdi.
1 Nolu Sağlık Ocağı’nda ortaçağı andıran görüntüler sağlıkta yaşanan sorumsuzluğun yeni bir örneği olarak nitelendirildi.
Erkek ve kadınların pervazlar arkasında soyunarak muayene edilmek istenmesine Sağlık Grup Başkanlığı seyirci kalırken vatandaşlar yaşanan ilkelliğe öfke kustu.
Aynı binada bulunan iki kurumda sekreterlere bile özel oda tahsis edilirken sadece ortaçağda rastlanacak bir uygulamayla muayenelerin sürdürülmeye çalışılması sorumsuzluk olarak değerlendirildi.
Odanın bir ucunda bayan hasta, diğer ucunda ise erkek hasta soyunarak muayene oluyor. Yetkililer yer olmadığından şikâyetçi. Kıdemli doktorlar geniş ve ferah bir ortamda tek başına çalışırken, koridorun sonundaki odalarda ise iki doktor daracık bir odada görev yapıyor.
Sağlık Ocağına muayeneye gelen vatandaşlar çok rahatsız olduklarını ve yıllardır süren bu keyfi uygulamaya son verilmesini istediler.
Sağlık Ocağı’nda adaletsiz yer paylaşımı nedeniyle baş gösteren sıkıntının uzun süredir devam ettiğini dile getiren vatandaşlar, “Olan hastalara oluyor. Bu çirkin uygulama hasta haklarına da aykırıdır. Şaşırmamak elde değildir. Bazı doktorlar çok rahat olabilir.
Ancak bu rahatlık hasta haklarının ihlalini gerektirmez. Kimi yakınlarımız aynı odada bir erkek ya da kadın hasta ile birlikte muayene olmamak için saatlerce bekliyor. Sıra gelmeyince de başka kurumlara gitmek durumunda kalıyor. Burası sözde kentin göbeği. Böyle bir sıkıntı yaratılmasına nasıl göz yumuluyor? Üzücü durumu ilgili kurum amirliğine bildirdik. Binanın yetersiz olması ve personel fazlalığı nedeniyle oda sıkıntısı çekildiği belirtildi.
İnsan haklarına ve hasta haklarına aykırı uygulamaya son verilmesi istendi. Etik olmayan koşullarda çalışan personelin bir bölümü de bu durumdan şikâyetçi” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.