Karabaş: “Birileri bizimle oyun mu oynuyor?

Karacabey’in içme suyunu uzun yıllar garanti altına alacak ve 35 bin dönüm arazinin sulanmasını sağlayacak olan Gölecik Barajı Projesi dururken, Mustafakemalpaşa’da iki adet sulama projesi için düğmeye basılması tepki çekti.
Yıllardır yapılıp yapılmayacağı tartışılan Gölecik Barajı Projesi, yılan hikayesine döndü. Son yıllarda yaşanan kuraklık nedeniyle suyun son derece önem kazanması üzerine, 22 Temmuz seçimlerinde milletvekili adaylarının oy toplama vaadi olan “Gölecik Barajı” sözü çabuk unutuldu. Başta Ziraat Odası ve Ova Köyleri Sulama Birliği’nin ısrarla yapılmasını istediği Gölecik Barajı Projesi, tozlu raflardaki yerini alırken, komşu ilçe Mustafakemalpaşa’da AKP Bursa Millet-vekili Ali Koyuncu’nun desteğiyle iki adet sulama projesinin startı verildi. Altı yıllık AKP iktidarında somut bir yatırım göremeyen Karacabey’in üvey evlat gibi görüldüğünü belirten CHP İlçe Başkanı Orhan Karabaş, AK Parti İlçe Yöneticilerine yüklendi.
Tarımın can çekişen bir sektör olduğuna dikkat çeken Karabaş, yaklaşan küresel kriz öncesi AB’nin çiftçileri korumaya yönelik yasaları hayata geçirdiğini söyledi. Yaklaşan gıda krizinin çözüm noktasının çiftçiyi desteklemekten geçtiğini belirten Karabaş, bu anlamda Karacabey’de en anlamlı yatırımın Gölecik Barajı’nın yaşama geçirilmesi ve beraberinde elektrikli sulama sisteminin talep edilmeksizin tüm ovada uygulanması gerektiğine vurgu yaptı. Mustafakemalpaşa’nın Mecliste temsil edilmesiyle gündeme getirilen projelerin teker teker yaşama geçirildiğini söyleyen Karabaş, Karacabey’in boş vaadlerle uyutulduğunu ileri sürdü.
Karabaş, “Karacabey’in içme suyu ve 35 bin dekar tarım arazisinin sulanması için son derece önem taşıyan bir projenin seçim vadi yapılması ve bir kenara itilmesi kabul edilemez. Mustafakemalpaşa, AKP Bursa Milletvekili Ali Koyuncu, sayesinde iki adet sulama projesine kavuşuyor. AKP ilçe yöneticileri bu konuda ne düşünüyor bilemiyorum ama, bal tutan parmağını yalıyor. Gerek sanayisi, gerekse tarımsal önemiyle Bursa’nın incileri arasında yer alan bir ilçeden milletvekili çıkarılmamasının acısını çekiyoruz. Seçim vaadlerinin en önemli söylemi olan Gölecik Barajı Projesi, seçimden sonra çok çabuk unutuldu. Mustafakemalpaşa tarımsal sulama projeleriyle tarımını canlandırmaya çalışırken, Karacabey üvey evlat muamelesinden bir türlü kurtulamadı. Bu projelerin gerçekleşmesinde önemli rol oynayan Mustafakemalpaşalı Milletvekili Ali Koyuncu, neden Karacabey tarımı ve insanı için önemli bu projenin peşinden koşmuyor. Koyuncu, bu projenin önemini bilmiyor olabilir belki. AKP ilçe yöneticileri de mi bu projenin önemini kavrayamadı? Seçim meydanlarında verdikleri sözleri ne çabuk unuttular” dedi.
Karabaş, iki dönemdir Mustafakemalpaşa’ya yatırım üzerine yatırım yapıldığını belirterek, altı yıldır Karacabey’e bir çivi çakılamamasının nedenlerinin başında iktidar partisi yöneticilerinin sorunların peşinden koşmamasına bağladı. Karabaş, Gölecik Barajı Projesi’nin öncelikli bir konu olduğunu söyleyerek, sivil toplum örgütleri, üreticiler ve sanayicinin projenin yaşama geçmesi için baskı oluşturması gerektiğini sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.