Kanlı kutlama

Kanlı kutlama
Karacabey Uluabat Köyü’nde, 556.’sı kutlanan 29 Mayıs Uluabatlı Hasan’ı Anma Töreni’nde kan aktı. Töreni izlemeye gelen vatandaşlardan Recep Güzel (53) ve Kemal Turan (66) kaza kurşunu ile hastenelik oldu.
Uluabat Köyü futbol sahasında yapılan anma törenin son bölümündeki resmi geçitte Bursa Uludağ Milis Kuvvetleri Derneği ekibi üyeleri yanlarında getirdikleri tüfek ve tabancalarla havaya ateş açmaya başladı. Geçit törenini tamamlayan Bursa Uludağ Milis Kuvvetleri Derneği ekibi töreni izleyen vatandaşların arasında ilerlerken tüfeklerden biri kaza ile patladı.
Kuru sıkı yerine, av fişeği konulan tüfekten çıkan saçmalar Uluabat Köyü’nden Recep Güzel (53) ile Bakırköy’den Kemal Turan’a (66) isabet etti.
Uluabatlı Hasan’ı Anma Töreni’ni aileleriyle birlikte izlemeye gelen vatandaşlardan Kemal Turan omuz ve kolundan, Recep Güzel ise göğsüne isabet eden saçmalar nedeniyle yaralandı. İlk müdahalenin ardından olay yerinde bulunan tarafik ekiplerince Karacabey Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralılar ameliyata alınırken, göğsünden yaralanan Recep Güzel’in durumunun iyi olduğu ve hastanede gözetim altına alındığı belirtildi. Diğer yaralı Kemal Turan ise Çekirge Devlet Hastanesi’ne gönderildi.
29 Mayıs Uluabatlı Hasan’ı Anma Töreni’ni izlemeye gelen vatandaşların kaza kurşunu ile hastanelik olması yakınlarını çileden çıkartırken, etkinlik sırasında ambulans bulundurulmaması “İşimiz Allah’a kaldı” dedirti. Bursa Uludağ Milis Kuvvetleri Derneği ekibinin yanlarında getirdikleri silahları Uluabatlı Hasan’ın İstanbul surlarına Osmanlı Sancağı’nı diktiği anın temsili için getirdiklerini söyledi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.