Kadınlar desteklenmelidir!

Mustafakemalpaşa’lı bayanlar, girişimciliği masaya yatırdı:
Mustafakemalpaşa Belediyesi Yerel Gündem 21  Genel Sekreterliği koordinasyonu,  Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Derneği ile birlikte, girişimcilik ruhunun geliştirilmesi, fikir alışverişi ve ortak çalışmalar yapmak amacıyla, bir toplantı düzenledi.
                Yerel Gündem 21 Genel Sekreterliği’nde önceki gün gerçekleştirilen toplantıya, Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Derneği Başkanı Figen Demirtaş, Sevinç İşter, Refiye Onar, Ayla Tabak, Ebru Özdemir Mercan ve Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Nuray Laçiner katıldı.
                Toplantıda açılış konuşmasını yapan Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Nuray Laçiner; “Kadın girişimcilerimizi desteklemek istiyoruz, bu konuda kadın girişimcilerimizle çalışmak bize güç verecektir.
Biz ilçemizdeki girişimci kadınlarımızın ekonomik gücünü artırmak ve girişime cesaret edemeyen diğer kadınlarımıza da bu konuda yol gösterici olmak istiyoruz. Buradaki “Yol Göstericik” Girişimcilik ruhunun geliştirilmesinden başlayıp, her türlü pazarlama, satış, alıcılarla bağlantı kurma ve sürdürülebilir girişimcilik için ne gerekiyorsa o konuda destek olmayı kapsamaktadır. Yani girişimciliğin sürekli olmasını sağlamak istiyoruz” dedi.
                Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Derneği Başkanı Figen Demirtaş da aynı fikirde olduğunu dile getirerek; “Ticaret ve Sanayi Odası Kadın girişimcileri olarak kadınlarımız için Belediye Yerel Gündem 21 ile ortak bir çalışma yapmanın çok olumlu sonuçlar doğuracağına inanıyorum. Girişimcilerimiz bir işi yapmak istediklerinde ona nasıl ulaşacaklarını bilmiyorlar, biz aracı kurum olmalıyız, iki tarafı buluşturmalıyız. Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimcileri olarak çalışmaya hazırız, birlikte güzel sonuçlar çıkaracağız” diye konuştu.
                Toplantıda Mustafakemalpaşa Kadın girişimcilerinin, girişimci adaylarının sorunları, bu sorunların çözüm yöntemleri ve bu konularda gerekli eğitimler ile geniş bir katılımla, yakın zamanda gerçekleştirilmesi düşünülen bir panel üzerinde duruldu. 
                Panelin hazırlanabilmesi için gerekli araştırmaların yapılması ve organizasyonun ayrıntıları ile ilgili iş bölümü yapılarak, gelecek toplantının tarihinin belirlenmesinin ardından toplantı sona erdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.