İnatlar’ın inadı Yenişehir’i sardı

İnatlar’ın inadı Yenişehir’i sardı
Mustafakemalpaşa İnatlar köyünde kurulmak istenen “Endüstriyel ve Tıbbi Atık Bertaraf ve Atıktan Enerji Dönüşüm Tesisleri” İnatlar’dan sonra Yenişehir’e göz dikti.
İnatlar’da kurulmak istenen tesiseler, Çördük ve çevre köylülerin tepkisinden sonra geri adım atarak, gözünü Bursa’nın bir başka cennet köşesi Yenişehir ilçesine dikti.
AKP’li belediye başkanı ve meclisince kabul gördüğü iddia edilen tesise karşı Yenişehir halkı da ayaklandı. Yenişehir sivil toplum örgütleri, başta CHP ve MHP ilçe yöneticileri olmak üzere çevre kirliliğine karşı çıktı. Yenişehir’liler, Mustafakemalpaşa’ya giderek İnatlar Köyü’nde kurulmak istenen tesis hakkında bilgi aldı.
Yenişehir’li çevreciler, Mustafakemalpaşa’da kurulmak istenen tesis hakkında gördükleri tehlike karşısında şok oldular.
Bu tesisi Mustafakemalpaşa ya da Yenişehir’e kurmak isteyen güçleri “Çevre düşmanı” diye niteleyen Yenişehir’liler, siyasi partilerle medyadan kendilerine yardımcı olmasını istediler.
Yenişehir’li çevreciler, “Ülkeyi yönetenler, program ve proje yapmıyorlar. Çevremize uygun fabrikalar kurulmuyor da 1.sınıf arazilerimizin ve doğal dengemizin yok olmasına neden olacak tesisleri teşvik ediyorlar. Bunu anlamak mümkün değil diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.