İHH’den “Merhamet ve Paylaşma” temalı yarışma

Karacabey İmam Hatipliler Derneği Başkanı Zeki Demir ve Yönetim Kurulu üyeleri İHH Karacabey Temsilciliğini ziyaret ederek faaliyetleri hakkında bilgi aldı.
İHH Karacabey Temsilcisi Hüseyin Kahraman, KİHMED’in ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, KİHMED Başkanı Zeki Demir ve üyelerine teşekkür etti.
Ziyarette söz alan KİHMED Başkanı Zeki Demir, İHH’nın Karacabey’deki çalışmalarını takdirle karşıladıklarını belirtirken, Kahraman da, Arakan’a yapılan yardım çalışmalarında ortak çalışmayı arzu ettiğine vurgu yaptı.
Gerçekleşen görüşmede ilk olarak İHH’nın Karacabey’deki faaliyetlerini anlatan Hüseyin Kahraman, ilçe halkının desteği ile 160 yetime, Karacabey içerisinde de 9 yetime hamilik yaptıklarını söyledi. Bu güne kadar 40 katarakt ameliyatına vesile olduklarını ve Afrikalı 40 katarakt hastasına da destek verdiklerini ifade eden Kahraman, şöyle devam etti:
“Afrika’nın suya hasret kurak bölgelerinde, Karacabey halkının destekleri ile 10 adet su kuyusu açtırarak insanların ve hayvanların susuzluğunu gidermeye çalıştık. 30 yardım tırı hazırlayarak, Reyhanlı ve Suriye’deki kamp ve yetimhanelerde yaşayan insanlara umut olmaya çalıştık. Topladığımız çeşitli fonlarla dünyanın kanayan coğrafyalarına yardımlarınızı ulaştırdık. Güncel olarak Arakan’a yardım toplamaktayız.”
İHH’nın yardım faaliyetlerinden övgüyle bahseden KİHMED Başkanı Zeki Demir, sivil toplum kuruluşları arasındaki işbirliği ve yardımlaşmanın önemine dikkat çekti. STK’ların kamuoyu oluşturma ve halkı bilinçlendirmedeki rolüne değinen Demir, bir ülkenin gücünün STK’larının gücüyle orantılı olduğunu söyledi.
“Merhamet ve Paylaşma” temalı ödüllü mektup ve resim yarışması
Toplantıda ayrıca, Bursa İHH İnsani Yardım Derneği ile Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği anaokul, ilkokul, ortaokul ve liselerin katıldığı ‘Merhamet ve Paylaşma’ temalı mektup ve resim yarışmasında Karacabey olarak dereceye beklendiği dile getirildi.
Yarışma hakkında
“Her sınıfın bir yetim kardeşi var” projesi kapsamında düzenlenen “Merhamet ve Paylaşma” temalı ödüllü mektup ve resim yarışması, Bursa İHH İnsani Yardım Derneği ve Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenleniyor. Resim ve mektupların içerikleri hem yurdumuzda hem de ülkemiz sınırları dışında mağdur durumda olan; özellikle yaşadıkları savaş, doğal afet gibi olumsuz durumlardan dolayı eğitim hakkından mahrum kalmış çocukların yaşadıkları dram temasından oluşuyor. Bu yarışma ile;
“a) Öğrencilere yaşadıkları yerden uzaklarda eğitim hakkından yoksun durumda olan çocukların olduğunu hatırlatmak.
b) Öğrencilerde sorumluluk bilinci oluşması için merhametli olmak ve paylaşmanın esas olduğunu işlemek.
c) “Bende zor durumda olan kardeşlerim için bir şey yapabilir miyim?” düşüncesindeki öğrencilere yüreğinden geçenleri paylaşacak imkan sağlamak.
d) İyiliğin yayılmasını sağlamak.
e) Erdemli bir neslin inşası için çalışmak” şeklinde amaçlanıyor.
Yarışma takvimi
1-Bu şartname, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından il ve ilçelerde bulunan tüm resmi/özel liselere
01.11.2017 tarihine kadar gönderilir, okul müdürlükleri öğrencilere gerekli duyuruyu yapar ve
yarışmaya katılımlar aynı tarihte başlar.
2-Resim ve mektuplar, 15.01.2018 tarihine kadar Bursa İHH İnsani Yardım Derneği’ne gönderilecektir.
Dernek, eserleri değerlendirerek dereceye girenleri tespit edecektir.
3-Bursa İHH İnsani Yardım Derneği’nin oluşturduğu heyet tarafından yarışmanın 1. ,2. ve 3.sü 15.02.2018 tarihine kadar belirlenecektir. Ödülller Yetim Dayanışma Gecesinde düzenlenecek
programda ödül sahiplerine verilecektir.
Yarışma ile ilgili katılım şartları ve diğer hükümler, yarışma afişleriyle birlikte okullara iletildi. Bu yarışmalarda dereceye giren öğrencilere Bursa İHH İnsani Yardım Derneği tarafından çeşitli ödüller verilecek.
Ödüller
Birincilik ödülü: Güneydoğu seyahati ve Kilis Reyhanlı Yetimhanesi ziyareti ile 1. 500 TL hediye çeki.
İkincilik Ödülü: Güneydoğu seyahati ve Kilis Reyhanlı Yetimhanesi ziyareti ile 1.000 TL hediye çeki.
Üçüncülük Ödülü: Güneydoğu seyahati ve Kilis Reyhanlı Yetimhanesi ziyareti ile 500 TL hediye çeki.
Mansiyon Ödülü: Güneydoğu seyahati ve Kilis Reyhanlı Yetimhanesi ziyareti.
Değerlendirme
Değerlendirme Kurulu; Bursa İHH İnsani Yardım Derneği Eğitim Komisyonunca belirlenir. Komisyon, kendi üyeleri arasında bir başkan seçer ve değerlendirme kıstaslarına göre dereceye giren eserleri belirler.
Yarışma sonuçları ve dereceye girmeye hak kazanan eserler Bursa İHH İnsani Yardım Derneği’nin web adresi(http://www.bursaihh.org.tr) sayfasından duyurulur.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.