Herşey yaşanılabilir bir çevre için!

Herşey yaşanılabilir bir çevre için!
Karacabey İstiklal İlköğretim Okulu, öğrencilerine çevre bilincini aşılamak amacıyla bir konferans düzenledi.
Bursa Çevre ve Orman Müdürlüğü’nün önemli katkı sağladığı konferansa, Çevre Mühendisi Serkan Aknar ve Kimya Mühendisi Cem Erdek konuşmacı olarak katıldı.
Öğrencilerin dikkatlerini çevreye yönlendiren konuşmacılar, duyarlı olmanın önemine değindiler.
Çevreyi kirleten atıklarla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunan İl Çevre ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, “Her insanın sağlıklı bir çevrede yaşamaya hakkı vardır. Çevredeki atıkların, atık döngüsü içinde üretildikleri andan, son uzaklaştırma aşamasına kadar çevre ve insanla doğrudan ya da dolaylı etkileşim içindedir. Atıklar, insan sağlığına olumsuz etkileri ve çevrede yarattığı kirlilik nedeniyle hastalık yapıcı ya da bulaşıcı özelliklere sahip olacağından sıhhi şekilde bertaraf edilmesi çok önemlidir” dedi.
Öğrencilerin çevre ile ilgili soruları karşısında çok etkilendiklerini vurgulayan konuşmacılar, memnuniyetlerini dile getirdiler.
İstiklal İlköğretim Okulu yetkilileri, okulun fiziki ve çevre koşullarının güzelleştirildiğini, ağaçlandırılmanın yapıldığına dikkat çekerek, özellikle çeşme ve muslukların değiştirilerek, israfın ortadan kaldırıldığını belirttiler.
Okul yetkilileri ayrıca, küresel boyutta yaşanan çevre sorunlarına karşı katkıda bulunmak zorunda olduklarını ifade ederek, tüm çalışmalarını daha güzel, daha sağlıklı ve daha temiz bir çevre için yaptıklarını sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.