Her yer Taksim, her yer direniş!

Karacabey'de “Gezi Parkı” eylemlerinin üçüncüsü önceki gün yoğun bir katılımla devam etti. Ülke geneline yayılan direnişe destek veren coşkulu kalabalık, AKP hükümetini protesto ederken, “Mustafa Kemal'in askerleriyiz, Tayip istifa, Satılmış medya istemiyoruz, AKP halka hesap verecek” sloganlarıyla tepkilerini haykırdı.

Haluk Aka, Namık Korkmaz, Nuri Uzel, Koray Yılmaz, Namık Kemal Kuş, Burak Pullu ve Mesut Pınarlı'dan oluşan Tertip Komistesi'nin düzenlediği eyleme CHP, İşçi Partisi, Eğitim Sen, Tek Gıda-İş Sendikası, sivil toplum örgütleri, emekli öğretmenler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kapalı Pazar Yeri arkasında toplanan kalabalık grup, daha sonra yürüyerek Cumhuriyet Alanı'na geldi. Sık sık, “Mustafa Kemal'in askerleriyiz, Ne Mutlu Türk'üm diyene, Her yer Taksim, her yer direniş, Hükümet istifa” sloganları atan eylemciler, ülkenin birlik ve beraberliğinin asla bozulamayacağı mesajını verdi.

Cumhuriyet Alanı'nda polisin yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleşen eylemde büyük bir coşku yaşandı. Atatürk Anıtı önünde basın açıklaması yapan ADD Karacabey Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Fahri Çeki, Taksim Gezi Parkı olaylarının uzun süredir baskı altına alınan toplumun bir patlaması olduğunu ifade etti.

Çeki açıklamalarını şöyle sürdürdü; ''Siyasal iktidar Türkiye'yi adım adım geriye dönüştürürken, yaşamın her alanına faşizan bir anlayışla müdahale etmektedir. Çevreye, kültüre, sanata, dolayısıyla çağdaş yaşama bağlı yurttaşlarımızın demokratik istemleri ve tepkileri tarihin en karanlık diktatörlerini aratırcasına, insanlık dışı müdahalelerle bastırılmaya çalışılmaktadır. Bölgesindeki ülkelere demokrasi havası atan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın maskesi Taksim Gezi Parkı'nda düşmüş, AKP'nin gerçek yüzü ortaya çıkmıştır. Taksim Gezi Parkı Direnişi, Türk demokrasisi için bir dönüm noktasıdır. Haklarımızı, özgürlüklerimizi, insanlık onurumuzu, yaşam tarzımızı korumak adına her yer Taksim, her yer Gezi Parkı, tek yol direniştir”

Fahri Çeki'nin basın bildirisinin ardından Karacabey'deki eylem olaysız bir şekilde sona erdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.