HEM işbirliği toplantısı yapıldı

HEM işbirliği toplantısı yapıldı
*HEM işbirliği toplantısında Balaban, okuma yazma sorununun ortadan kaldırılmasının bir vatan borcu olduğunu vurguladı.
Karacabey Halk Eğitim Merkezi İşbirliği Komisyon Toplantısı önceki gün Endrüstri Meslek Lisesi C Blok Toplantı Salonu’nda yapıldı.
Halk Eğitim Merkezi’nin bir yıl içinde yapmış olduğu faaliyetleri ve gelecek yeni eğitim yılında nelerin yapılması konusunda düzenlenen toplantıya Kaymakam Dursun Balaban, Cumhuriyet Başsavcısı Fuzuli Aydoğdu, Emniyet Müdürü Varkın Suyuak, Jandarma Komutanı Yzb. Galip Erbil, Belediye Başkan Yardımcısı Meral Eren, Milli Eğitim Müdürü Hasan Turan, Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof.Dr.Ahmet Avinç, Sağlık Grup Başkanı Kutsal Altıntaş, İlçe Tarım Müdürü Erdoğan Ceylan, daire amirleri, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Hasan Turhan, halkımızın ve kurumlarımızın istekleri doğrultusunda kurs ve seminerler açmaya devam edeceklerini belirtti. Turhan, “Kurumlarımızla yapılan işbirliği sayesinde Karacabey’de eğitim kalitesi her geçen yıl artmaktadır. Halk Eğitim Merkezi teknik ve sosyal kurslarla eğitime olan desteğini arttırarak sürdürecektir. Bunun yanında özürlü vatandaşlarımıza yönelik açtığı kurslarla da engelli gençlerimizin kendilerine olan özgüvenlerini kazanmasında çok büyük bir rol oynamıştır. Bu gençler şimdi yaptıkları el emeği göz nuru eserleri satarak ailelerine ve kendilerine ek gelir sağlamışlardır. Bu konuda verdiği desteklerden dolayı Kaymakam Dursun Balaban’a şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu.
Toplantıya başkanlık eden Kaymakam Dursun Balaban, tüm kurum ve kuruluşların eğitime olan desteklerini aksatmadan sürdürmesi gerektiğini belirterek, gelişmiş toplumların eğitimle kalkındıklarının altını çizdi. Balaban, “Eğitimin bir ucundan tutarak özerimize düşen görevleri layıkıyla yerine getirmemiz gerekiyor. Bir toplum bir yere gelecekse, bu eğitim sayesinde olur. 2006-2007 eğitim yılında HEM başarılı bir sezon geçirdi. Ancak biz eğitim çıtasını yükseltmek istiyorsak eğitime destek vermeyi sürdürmeliyiz. Eğitime verdiğimiz desteği her yıl arttırarak sürdürmeliyiz ki gelişmiş toplumların seviyesine ulaşabilelim. Bu konuda kurumlar ve basın üzerine düşen görevleri eksiksiz yerine getirmelidir.
Halk Eğitim’in özürlülerle ilgili yaptığı çalışmalara kamu kurumları ve özel kuruluşlarda elinden geldiğince destek olmalıdır. Unutmamalıdır ki bir toplu özürlüsüne sahip çıkmıyorsa zamanla kendiside özürlü bir toplum haline gelir. Özürlülere verilen değer toplumun ne kadar geliştiğinin göstergesidir.
Okuma yazma sorununu gidermek bir vatan borcudur. Halk Eğitim’in bunun üzerine gitmesi ve diğer kuruluşlarında destek olması gerekmektedir” dedi.
Halk Eğitim Merkezi Müdürü İbrahim Çalı 2006-2007 eğitim yılı faaliyetleri ve 2007-2008 eğitim yılı çalışmaları hakkında bilgi vermesiyle toplantı devam etti.
Çalı, 2006-2007 eğitim yılında 51 branşta 143 kurs açtıklarını ve kurslara katılan 2842 kursiyerden 2398’nin belge aldığını belirt. 2007-2008 eğitim yılına da 100 kursla başlayacaklarının altını çizdi.
Açılması düşünülen kurslar hakkında görüşlerini belirten Cumhuriyet Başsavcısı Fuzuli Aydoğdu, Cezaevi için okuma yazma kursu ve Sağlık Gurup Başkanlığıyla koordineli olarak toplu yaşama ve temizliğe yönelik çalışmaların yapılabileceğini belirtti.
Jandarma Komutanı Yzb. Galip Erbil, tüm askerlere tarih kursu verdiklerini ve kalorifercilik kursu vererek askerlerin terhisinden sonra ellerinde meslek olmasını sağladıklarının altını çizdi. Erbil, kırsal kesimden gelen askerlere tarım ve hayvancılığa yönelik kursların açılabileceğini vurguladı.
Emniyet Müdürü Varkın Suyuak’ın gündeme getirdiği kapsamlı bir ilk yardım kursu oldukça beğenilerek üzerinde duruldu. Kaymakam Balaban, Sağlık Gurup Başkanı Altıntaş ve Hem Müdürü Çalı arasında fikir alışverişi yapıldı. Balaban, gerekirse fakülteden uzman bir eğitmen istenebileceğini belirtti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.