Hayatı Paylaşmak İçin Engel Yok

Karacabey Belediyesi tarafından, ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ kapsamında gerçekleştirilen “Hayatı Paylaşmak İçin Engel Yok” adlı program, geçtiğimiz Pazar gecesi yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.
Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen geceyi; Belediye Başkanı Ali Özkan ve Eşi Gülden Özkan, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Vural, meclis üyeleri ve bazı daire amirleri ve siyasi parti temsilcilerinin yanı sıra, çok sayıda ilçe halkı ve engelli birey, aileleriyle birlikte izledi.
Tiyatro Hocası Güray Kırlı ve Özel Yaşameli Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencisi Buse Çekiş’in sunuculuğunu üstlendiği bu özel gece, hem engelli öğrenciler ve ailelerine hem de vatandaşlar için yer yer hüzünlü, yer yer coşkulu anlara sebep oldu.
Herkes birer engelli adayı
Gecede konuşma yapan Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, sözlerine organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ederek başladı. Engellilerin sadece yılın bir günü anılmaması gerektiğine vurgu yapan Başkan Özkan, herkesin birer engelli adayı olduğunun altını çizdi.
Özkan’dan anlamlı şiir
Belediye Başkanı Ali Özkan, konuşmasını geceye anlam katan ve Cengiz Numanoğlu’nun kaleme aldığı “İçime Sinmiyor Sana Engelli Demek” adlı şiirle noktaladı. Şiir salonda duygulu anların yaşanmasına neden oldu.
Özel eğitimli öğrencilerin hazırlamış olduğu Semazen, Step, Hip-Hap Dans, Erik Dalı oyunu ve Vals gibi birçok gösteriye, salonu dolduran konuklar alkış ve ıslıklarla eşlik ederken, minik öğrencilerin de geceye engelli abilerine katkı sağlamak için meslek dallarını tanıtan gösterileriyle destek vermesi, takdirle karşılandı.
Sembolik asker uğurlaması duygusal anlat yaşattı
Özel Hayat Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin hazırladığı engellilerin asker uğurlama töreni ise salondakileri gözyaşlarına boğdu.
Salona asker kıyafetlerini giyerek davul, zurna eşliğinde giren engelli asker adaylarına, sahnede sembolik kına yakılarak, uğurlama töreni gerçekleştirildi.
Başta engelli aileleri olmak üzere, salonu dolduran kalabalık gözyaşlarına hâkim olamadı. Daha sonrasında ise Başkan Özkan’ın da kendilerine eşlik etmesiyle, bu kez davul zurna eşliğinde, coşku dolu anlar yaşandı.
Başkan Özkan, asker uğurlama sahnesi sırasında çalınan davul ve zurnaya kendisi de sahnede eşlik ederek, renkli görüntülere imza attı. Hüzünle başlayan asker uğurlama sahnesi, yerini renkli görüntülere bıraktı.
Her bir ağızdan söylendi
Gecenin sonunda ise Işın Karaca’nın seslendirdiği ”Yeni Türkiye” adlı şarkı, tüm katılımcılar ve davetlilerce, tek bir ağızdan seslendirildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.