SIFIRLA AKP SIFIRLA

AHMET AYGÜN ATA KÖŞE YAZISI

Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatif borçları ertelendi. Ancak hükümet ertelenen kredilere %3 faiz uygulanacağını belirtti. Resmi Gazetede 29 Kasım’da yayınlanan karar yürürlüğe girdi. Beklenti “faizsiz öteleme”ydi. Takibe uğramış indirimli faizli kredilerin ise “faiz uygulanmaksızın” 1 yıl süreyle ertelenmesi de hükme bağlandı.
…….
Şimdiiiii gelelim, sazın bam teline. Akp adı gibi son derece adaletli (!) kamuya sunulan hizmetlerin en büyük kaynağı vergilerde uzlaştı ya!…Bir bakalım kimlerle uzlaşmış? “Türk Milletine küfreden” -adı gereksiz- “düşkün zatın” şirketi Cengiz İnşaatın 422 milyon TL olan vergi borcu SI-FIR-LAN-MIŞ. TÜVTÜRK’ün iki kalemdeki toplam 767 milyon borcu SI-FIR-LAN-MIŞ. Turkcell 450 milyon olan vergi borcundan 24 bin TL ödemeyi LÜT-FET-MİŞ. Albayrak Gayrimenkul (!) 20 milyon TL olan vergi borcundan 395 bin ödemeyi LÜT-FET-MİŞ. Ve bu “kamuya olan” 3.106 (Üç milyar, Yüz altı trilyon) vergi borcu 74.515 (Yetmişdörtmilyar, beşyüzonbeş milyon)a dü-şü-rül-müş. Kısaca vergi borcunda %97,6 uzlaşı sağlanmış! Bu ne menem bir uzlaşı ki SIFIRLAMAYA ramak kalmış… Karacabey’imizin çiftçisinin 850 milyon TL olan borcunun neredeyse DÖRT KATI uzlaşı(!) ile si-li-ni-ver-miş. Vergi borçları silinen şirketçikler demek ki kötü yö-ne-ti-li-yor. Kamuya ve devlete bu kadar zarar veren kuruluşlar niye “babalar gibi satılmıyor”, ya da “el konul (a)muyor”…Yoksa tamamen “duygusal” mı!…
“Kelimelerin kifayetsizliği” ile çiftçiye, tarımıma, ülkemizin geleceğine, üretime yapılanlara isyanım var! Üretene %3 öteleme faizine isyanım var! Tarımımı emperyalizme teslim eden işbirlikçi Akp’nin varlığına isyanım var! Ötelemeyi “büyük müjde” diye verenlere isyanım var! Yarınlarımızda Türkiye mi, Ulusu mu “aç bırakacak” kapitalist piyon Akp’nin “gayrimilli Tarım politikasına” isyanım var!
Çiftçimizin çatlayan elleri için; hayvancımın nasırlaşan elleri için; sabah pırasa toplamak üzere üşümemek adına içilen ilaçlar için; vücuda sürülen kremler için; ete batan ısırganlar-dikenler için; avuçları patlatan çapalar için; eli böğründe 3-5 rantçının vereceği fiyatı günlerce bekledikleri için; Milletimin Efendisi için… Bu sisteme lanetler yağdırıyorum.
Ve biliyorum ki… Ve inanıyorum ki… Emek kazanacak. Çiftçi kazanacak. Hayvancım kazanacak. Üreten kazanacak. Birleşen kazanacak. MİLLETİMİN EFENDİSİ kazanacak. SİSTEMDE, PİYONLARI DA, HİZMETKARLARI DA, İŞBİRLİKÇİLERİ DE SI-FIR-LA-NA-CAK.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.