Halk AKP’ye sarı kart gösterdi!

Halk AKP’ye sarı kart gösterdi!
Karacabey Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Orhan Karabaş, seçimlerin demokratik bir ortamda geçtiğine vurgu yaparak, yarıştan galip ayrılanları kutladı ve kendilerine destek verenlere teşekkür etti.
Seçim sonunda yeniden Belediye Başkanı olan Ergün Koç’u kutlayan Karabaş, halkın takdirine saygı duyduklarını ifade etti.
Ülke genelinde CHP’nin büyük çıkış yaptığına dikkat çeken Karabaş, Karacabey’de de bunun fark edildiğini kaydetti. AK Parti’nin 2007 Genel Seçimleri’ndeki oy oranına bakıldığında önemli düşüş yaşadığını belirten Karabaş, “Halk AKP’ye sarı kart gösterdi.
Ekonomik kriz, yolsuzluk ve bununla birlikte artan işsizlik nedeniyle AKP güven kaybetti. AKP’nin yüzde 47’den, yüzde 39’lara düşen oy oranı dikkat çekicidir. Aynı şekilde Karacabey’de 22 Temmuz 2007 tarihindeki Genel seçimlerde 12 bine yakın oy alan AKP, 29 Mart’ta 7 bin oy almıştır. 5 bin civarında çok düşündürücü bir oy kaybı yaşayan AKP’nin bu durumundan düşüşün devam edeceği anlaşılmaktadır” dedi.
CHP’nin Karacabey’de 2007 yılında yüzde 5 olan oy oranının, 2009 yerel seçimlerinde yüzde 20’lere çıkmasını değerlendiren Karabaş, “Türkiye’de olduğu gibi Karacabey’de de sosyal demokrasi rüzgarları esmeye başlamıştır. CHP’ye olan ilgi günden güne artmaktadır. Burada asıl önemli olan konu yöremizin ve halkımızın hizmet almasıdır. Karacabey’in kalkınması adına muhalefette yer alan bir parti olarak sürekli takipte olacağız. Belediye Başkanımız Ergün Koç, tüm siyasi partilerle ve sivil toplum kuruluşlarıyla koordineli çalışmalıdır. Seçim öncesi verdiği sözleri yerine getirmelidir. Halkın inancını boşa çıkarmamalıdır. Başkan Koç’u bir kez daha kutlar, Karacabey’in gelişmesi ve kalkınması adına elimizden gelen tüm desteği vereceğimizin bilinmesini isteriz” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.