Hal Projesinde tadilat

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın yeni kararı sebebiyle hazırladıkları hal projesinde tadilata gideceklerini söyledi.
Hal esnafıyla istişare toplantısı yapan Başkan Ali Özkan, “Büyükşehir Belediyesi karlılığı düşük halleri kapama kararı almıştı. Biz tarım ve hayvancılıkla anılan bir ilçe olduğumuzu söylemiştik. Halin kapanmaması için bize verin ve biz işletelim demiştik. Esnafımızın hakkını ve hukukunu koruyalım ve hal işletmeciliği devam etsin düşüncesindeydik. Buranın karşısına Devlet Hastanesi açıldı. Bu alanda bu faaliyetleri yapmak imkansız hale geldi. Mevcut hali taşımak için Bakırköy’de bir proje hazırladık. Son noktaya geldik. Fakat geçtiğimiz aylarda Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’ndan ve Cumhurbaşkanımızın ağzından açıklamalar oldu. İlçe hallerinin kapatılacağı ve bunun yerine büyük hallerin açılacağı söylendi. Biz de bununla ilgili Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na gittik. İç Ticaret Genel Müdürü Adnan Yankın ve Daire Başkanı Hakan Çalış ile görüştük. Kararlı olduklarını ve Avrupa’da olduğu gibi sadece meyve sebze ticaretiyle uğraşan değil, aynı zamanda süs bitkileri, kesme çiçekler, sütü ürünleri ve et ürünlerinin satıldığı farklı bir anlayışla hal işletmeciliğini yapmak istediklerini belirttiler. Ben de Bursa’nın doğusunda bir hal var. Bursa’ya bir hal daha yapılabileceğini söyledim. Kendileri de olumlu karşıladılar. Karacabey’in bulunduğu mevki itibariyle çeşitli avantajları var. Çeşitli ürünlerin üretildiği, sanayi kuruluşlarını olduğu ve İstanbul-İzmir otoyoluyla ulaşım kolaylığı var. Bunları ilettim. Önümüzdeki günlerde bu konu gündeme geldiğinde hep beraber teyakkuza geçeceğiz. Karacabey’imize bölge halini kazandırmak için el birliğiyle hareket edeceğiz” dedi.
Hazırladıkları projede tadilat yapacaklarını, yeni hali yapmalarının kolay olduğunu, fakat bir sene sonra kapatmayla karşı karşıya kalmak istemediklerini anlatan Ali Özkan, “Projede tadilat yapacağız. Hal projesini yaparsak atıl bir yatırım olacak. Onun için yeni bir proje yapmak zorundayız” ifadelerini kullandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.