Gürültüye izin yok!

Gürültüye izin yok!
Karacabey Kaymakamlığı, yarın ve Pazar günü yapılacak SBS ile ÖSS sınavlarında gürültü kirliliğini önlemek için vatandaşları uyardı.
Bursa Çevre ve Orman Müdürlüğü’nün “Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi (ÇGDY)” yönetmeliği kapsamında, SBS ile ÖSS’nin daha sağlıklı bir ortamda yapılması ve adayların dikkatlerinin dağılmaması için bir dizi önlemlerin alındı.
Sınavlar esnasında, susturucu gibi ses giderici özellikleri olmayan taşıtların kullanılmaması, korno, hoparlör vb. cihazların görültüye neden olmamaları, motorlu taşıtların çıkardıkları sesin ÇGDY yönetmeliğinde verilen sınır değerlerini aşmaması yönünde vatandaşlar ile görevliler bilgilendirildi.
Bu akşam saat 19.00’dan itibaren düğün, nişan ve eğlence maksatlı ayrılan, özel önlemleri alınan yerler dışında sokak araları, meskun mahal içinde park, bahçe ve cafe gibi alanlarda gürültüye neden olacak hiçbir etkinliğe izin verilmeyecek. Konuyla ilgili uyarıları dikkate almayanlar hakkında yasal işlem başlatılacağı kaydedildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.