Korkmaz, ümit dağıttı,

Korkmaz, ümit dağıttı,
Mustafakemalpaşa Adalet ve Kalkınma Partisi yönetimi İnatlar Köyü’ne yapılması istenen Endüstriyel ve Tıbbi Atık ve Atıktan Enerji Dönüşüm Tesisi ile ilgili basın toplantısı düzenledi.
Parti binasında önceki gün düzenlenen toplantıya Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Başkan Yardımcısı Galip Çakmakçı, Tatkavaklı Belediye Başkanı Orhan Alper, İlçe Başkanı Şa-ban Korkmaz, yönetim kurulu üyeleri, il genel meclisi üyeleri ve belediye meclis üyeleri katıldı.
Mustafakemalpaşa Adalet ve Kalkınma Partisi yönetimi İnatlar Köyü’ne yapılması istenen Endüstriyel ve Tıbbi Atık ve Atıktan Enerji Dönüşüm Tesisi ile ilgili basın toplantısı düzenledi.
Parti binasında önceki gün düzenlenen toplantıya Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Başkan Yardımcısı Galip Çakmakçı, Tatkavaklı Belediye Başkanı Orhan Alper, İlçe Başkanı Şaban Korkmaz, yönetim kurulu üyeleri, il genel meclisi üyeleri ve belediye meclis üyeleri katıldı.
AK Parti İlçe Başkanı Şaban Korkmaz, “Uzun süredir Mustafakemalpaşa’nın gündemini meşgul eden İnatlar arazisinde yapılması istenen Endüstriyel ve Tıbbi Atık ve Atıktan Enerji Dönüşüm Tesisi geçtiğimiz Cuma günü yapılan il genel meclisi toplantısında ret edildi. 55’i AKP’li toplam 79 üyenin katılımıyla gerçekleşen il genel meclisi toplantısında tüm üyeler ret oyu kullanmışlardır.
Biz AK Parti ilçe yönetimi olarak bu tesisin yapılamayacağını seçim öncesi ve seçim sonrası da dile getirmiştik. İl genel meclisinin bu kararı ile konu kapanmıştır. Bu karar halkımızın çevreye olan duyarlılığı ve aşırı isteği üzerine alınmıştır. Kararın alınmasında ilçe ve belde belediye başkanları, meclis üyeleri, milletvekilimiz Ali Koyuncu ve devlet bakanımız Faruk Çelik’in katkılarıyla yürütülmüştür. Sonuç itibariyle Çördük halkının Mustafakemalpaşa’daki duyarlı sivil toplum hareketlerinin arzu ettiği şekilde neticelenmiştir. Bu konuya duyarlı olan herkese teşekkür ediyoruz. Aynı duyarlılığın sivil toplum örgütleri, siyasi partilerimizle birlikte OSB’de kurulmak istenen ‘MARZİNÇ’ firmasına karşı mücadele edileceğinden kuşkumuz yok. Bize emanet edilen bu toprakların yok edilmesine göz yumamayız. Halkımızdan aldığımız gücü, halkımızın lehine kullanmak zorundayız. Sivil toplum örgütlerimiz ve siyasi partilerimizle birlikte birbirimizi karalamadan, yaralamadan mücadele edeceğimize inanıyoruz. Her şey Mustafakemalpaşa’nın güzel geleceği içindir” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.