GÜMÇED Orhangazi’den seslendi: “Pilavdan dönenin kaşığı kırılsın”

Güney Marmara Doğal ve Kültürel Çevreyi Koruma Derneği’nin (GÜMÇED) geleneksel hale getir-meyi planladığı “Güney Marmara 1. Gele-neksel Haziran Ayı Çevre Pilav” günü et-kinliği Orhangazi’de gerçekleştirildi. Her yıl Güney Marmara Bölgesi’nin farklı güzellikteki bir ilçesinde gerçekleşmesi planlan “Çevre Pilav” günü etkinliği ilk kez Orhangazi, Göl Kıyısı Çamlık Mevkii’nde gerçekleşti. Orhangazili çevre dostlarının yanı sıra GÜMÇED’e bağlı il ve ilçe şube başkanlarının da hazır bulunduğu “Çevre Pilav”ı etkinliğinde özellikle çimento fabrikaları, taş ocakları, altın arama faaliyetleri ve her türlü çevre katliamlarına karşı dik bir duruş sergileneceği mesajı verildi.
“Çevre Pilavı” etkinliğinde, “Sözün bittiği yerde eylem başlar, türkü başlar” sözüyle davetlilere seslenen GÜMÇED Başkanı Adnan Önürmen, “ Savaşsız, sömürüsüz türkü tadında bir dünya için tüm GÜMÇED ailesi olarak nasıl dede pilavı etkinlikleri oluyorsa, çevrecilerinde çevre pilavı olur düşüncesinden yola çıktık. Bunu da türkülerle süslemenin en doğru yol olacağı kanaatine vardık. GÜMÇED olarak yaşadığımız çevrenin değerini bilmek ve korumak adına “Pilavdan Dönenin Kaşığı Kırılsın”. Yolumuzdan dönmeyeceğimizi, asla taviz vermeyeceğimizi herkesin bilmesini istiyoruz” dedi.
GÜMÇED şube birim başkanları ve Orhangazili çevre dostlarının ilgi gösterdiği “Çevre Pilavı” etkinliğinde sırasıyla Grup Kucaklaşma, THM Sanatçısı Emel Örgün ve Halk Ozanı İlkin Manya, türkülerle çevrecileri coşturdu. Yedisinden yetmişine tüm çevre gönüllülerinin türküler söyleyip, oyunlar oynadığı etkinlikte, barış ve dostluk mesajları verildi. GÜMÇED Genel Başkanı Adnan Önürmen, sanatçılara günün anlam ve önemini anlatan ekolojik plaket verdi.
Bir çok siyasetçi ve sivil toplum örgütlerinin barış ve dostluk mesajları gönderdiği etkinlikte konuşan Orhangazi Belediye Başkanı Yusuf Korkusuz, GÜMÇED’in çevre konusundaki hassasiyetlerini kutladı ve çalışmalarını destekleyeceğini söyledi. “Çevre Pilavı” günü etkinliğine ayrıca Orhangazi CHP İlçe yöneticileri, TEMA Orhangazi Temsilcisi Şule Kılıç, muhtarlar ve köylüler katıldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.