Gölecik Barajı öncelikle yapılmalıdır

Başkan Koç, susuzluk tehlikesine dikkat çekti;
Gölecik Barajı öncelikle yapılmalıdır
*Belediye Başkanı Ergün Koç, Karacabey’in en temel sorununun su olduğunu belirterek, “Gölecik Brajı konusunda bir an önce çalışmalara başlanmalıdır. Yer altı sularımız korunmalıdır. Bu konuda yetkililer hemen devreye girmelidir” dedi.
Karacabey, Mustafakemalpaşa ve Susurluk ilçelerini kapsayan ‘Doğal Gaz Projesi’ kazı çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.
            Karacabey Esentepe, Gazi ve Emir Sultan Mahalleleri’nde 19 kilometrelik alanda başlayan kazı çalışmalarını Koç, yakından izliyor. Doğal gaz çalışmalarını titizlikle sürdürdüklerini kaydeden Koç, Temmuz ayı içerisinde 3 mahallenin doğal gaza kavuşacağını belirtti. 
Bunun yanında kazılan yolların yeniden asfaltlandırılması çalışmalarını da yapacaklarını vurgulayan Koç, Köprülü Kavşak ile Canbalı Köprüsü arasındaki ağaçlandırma ve ışıklandırma çalışmasının da kısa sürede bitireceklerini duyurdu. Belediye olarak en iyisini vermeye çalıştıklarını söyleyen Koç, Karacabey’in temel sorununun ise su olduğuna dikkat çekti. “Gölecik Brajı daha fazla zaman yitirilmeden mutlaka yapılmalıdır” dedi. Koç, bu konunun köylerle birlikte 100 bin nüfusa sahip Karacabey’in en acil sorunu olduğunun altını çizdi. İçme, sanayi ve sulama amacıyla Gölecik Brajı konusunda çalışmaların bir an önce başlaması gerektiğini ileri süren Koç, yer altı sularının korunması ve alternatif su kuyularının önemine değindi. Karacabey’de yaşayanlara daha kaliteli, içilebilir ve kullanabilir su sağlanması gerektiğini belirten Koç, “Akmayan su en pahalıdır” diyerek sözlerini noktaladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.