Geleceğin mucitleri görücüye çıktı

Karacabey Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği okullar arası 2007-2008 eğitim öğretim yılı “Görsel Sanatlar ve Tasarım Şenliği” başladı.
Yeni Belediye İş Merkezi Akbank arkasındaki sergi alanında ilköğretim okullu öğrencilerinin yaptığı projeler ve orijinal ürünler iki gün boyunca sergilenecek.
Milli Eğitim Müdürü Hasan Turhan ve Yerel Gündem 21 Başkanı Meral Eren’in açılışını yaptığı şenliğe dokuz ilköğretim okulu katılıyor. Öğrencilerin hayal güçlerini ve karşılaştıkları sorunlara çözüm üretmek için tasarladığı ürünler ile projeler şenliği gezen katılımcılar tarafından oldukça beğenildi. Aralarında günlük yaşamda karşılaşan sorunlara çözüm getiren yeni buluşların da olduğu “Görsel Sanatlar ve Tasarım Şenliği”nde öğrenciler yaptıkları ürünleri sunularla tanıtıyor.
Şenlikte sergilenen ve patent almaya değer bazı icatlar arasında; Ş. Serkan Şahin İlköğretim  Okulu öğrencilerin yaptığı, “Su ve deterjanla çalışan yer paspası”, “Ceket çanta”, “Taraftar sandalyesi”, Uluabatlı Hasan İlköğretim Okulu öğrencilerinin projeleri “Yemek Soğutucu”, “Eğitim yerleşkesi”, “Gizli dolap”, Muhsin Özdamar İlköğretim Okulu öğrencilerinin icatları “Beni rahatsız etmematik”, “Bebekler için akıllı yatak”, 14 Eylül İlköğretim Okulu Öğrencilerinin buluşları “Karpuz dilimleme bıçağı”, “Erişte kesici”, “Katlı salıncak”, Atatürk İlköğretim Okulu öğrencilerin ürünleri “Uzayan tepsi”, “Ev içi katlanan merdiven”, Cumhuriyet ilköğretim Okulu öğrencilerinin taze fikirleri “Raptiye çarkı”, “Değişken şemsiye”, Hacı Ahmediye Onur İlköğretim Okulu Öğrencilerinin “Çorba karıştırıcı”, “Külahlık”, “Süper tencere” projeleri, İstiklal İlköğretim Okulu öğrencilerinin “Çöp toplama odaları”, “Çevreci tekne”, “Damla buzdolabı”, “Musluk saati” gibi çevreci buluşları ve Ömer Matlı İlköğretim Okulu öğrencilerin geleceğin binalarını tasarladıkları projeleri bulunuyor.
İlköğretim okulu öğrencilerinin gün yüzüne çıkmamış buluşları ve projeleri 28-29 Mayıs tarihleri arasında Yeni Belediye İş Merkezi Akbank arkasındaki sergi alanında Karacabeylileri bekliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.