Gaziler asla unutulmayacak!

Gaziler günü Salı günü tüm yurtta olduğu gibi Karacabey’de de coşkuyla kutlandı. Cumhuriyet Alanı’nda gerçekleşen törende, bu vatan için canını vermeyi göze almış gazilerimiz unutulmadı.

Anlam yüklü kutlama etkinliğinde Kaymakamlık ve Belediye Başkanlığı, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Daha sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törene; Kaymakam Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, Belediye Başkan Vekili Murat Avinç, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Erdal Özköroğlu, İlçe Emniyet Müdürü Arif Günal, Karacabeyli gaziler, daire amirleri, siyasiler, askeri erkan, emniyet güçleri, zabıta ekipleri ile vatandaşlar hazır bulundu.

Programda, İlçe Garnizon Komutanlığı adına Personel Başçavuş Özgür Aktaş, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında milli duygulara vurgu yaptı. Aktaş, şu ifadelere yer verdi: “Bugün ülkesi, devleti ve milleti için hayatını ortaya koyan insanlarımızı, yani gazilerimizi anmak ve onlara yüce Türk milleti adına şükranlarımızı sunmak için toplanmış bulunuyoruz.

Dünya tarihinde yer alan her millet, kendisine has bir takım özellikleriyle tanınmıştır. Türk milleti de bilinen tarihi boyunca savaş meydanlarında cesareti ve savaşçılığı; barış zamanlarında misafirperverliği ve engin hoşgörüsüyle tanınmıştır. Türk adının bir anlamı da ‘cesur’ oluşunun nedeni budur. M.Kemal Atatürk’ün de işaret ettiği gibi Türk insanı savaş sahralarında yıldırımdır, kasırgadır. Ancak barış zamanlarında dünyayı aydınlatan güneştir.

Gerçekten de Türk ulusu tarih boyunca bir çok devlet kurmuştur. Koşullar değişmiş, yaşanılan coğrafi mekan değişmiş, ama milletimizin bu meziyetleri değişmemiştir. Tarihin uzak dönemlerinde Asya steplerinde hürriyetine uzanan eli kıran Türk insanı, aradan geçen yüzlerce asırdan sonra Çanakkale’de, İnönü’de, Sakarya’da şehit ve gazi olarak kazandığı zaferlerle, bu mukaddes ülkeyi bize kazandırmıştır.

Bugün dünyanın birçok ülkesinde Türk adı, kudret ve kuvvet, cesaret ve kişisel hedeflerden feragatı anımsatıyorsa, bunun nedeni Türk insanının bu meziyetleri çeşitli ulusların ordularına karşı defalarca göstermiş olmasındandır.

Bugün burada bulunan gazilerimiz ülke, devlet, millet gibi hepimizin inandığı kutsal değerler uğruna savaştılar. Türk’ün bayrağının yere inmemesi için cepheden cepheye koştular. Kendi hayatlarını hiçe sayarak Çanakkale’de Irak’ta, Kafkaslar’da, Kore’de, Kıbrıs’ta ülke menfaatleri için savaştılar. Onlar Atalarından devraldıkları üstün cesaret ve fedakarlık meziyetini sürdürdüler. Mazisi kahramanlık dolu zaferlerle süslü milletimize bu onurlu hatıraları kazandırıp nesilden nesile devredilmesini sağlayan ve bu gün saadetini duyduğumuz hürriyetimizin teminini sağlayan gazilerimizle ne kadar övünsek azdır.”

Cumhuriyet Alanı’ndaki törenin ardından Karacabey Belediyesi tarafından şehit ve gaziler ile ailelerine Kahve 16’da yemek ikram edildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.