Futbol ateşi sürüyor!

Tophisar’da yarı finale çıkan takımlar belli oldu:
Karacabey Tophisar Köyü’nde 7.si düzenlenen “2009 Köyler ve Amatör Kulüpler Arası Bahar Futbol Turnuvası”nda grup maçlarının ardından çeyrek final karşılaşmaları da sona erdi.
05 Mayıs’ta başlayan çeyrek finallerin ardından yarı finale çıkan takımlar ve eşleşmeler belli oldu. Bandırma köyleri, grup maçlarından sonra çeyrek finale de damgasını vurdu.
Çeyrek finallerde ilginç bir olay yaşandı. Gecenin ilk maçında grubunda oynadığı maçlar sonrası en iyi üçüncüler arasına girerek çeyrek finale çıkan Yeni Sarıbey, Aksakal Belediye ile oynayacağı maça çıkmadı ve hükmen 3-0 mağlup sayıldı. Aksakal Belediye ise oynamadan adını yarı finale yazdırdı.
Gecenin ikinci maçında İsmetpaşa, Yeni Yenice’yi 4-0 gibi farklı bir skorla yenerek yarı finale yükseken tek Karacabey temsilcisi oldu. İsmetpaşa grup maçlarında en iyi üçüncüler arasına girerek çeyrek finale yükselmişti.
Bu yılki turnuvanın sürpriz takımı 1.Grubu lideri Doğa ile 2.Grup ikincisi Çavuşköy kozlarını paylaştı. Karşılaşmada baştan sona üstün oynayan Doğa mücadeleden 7-2 gibi farklı bir skorla ayrılarak, yarı finalede İsmetpaşa’nın rakibi oldu.
Gecenin son maçında ise Debleke, normal süresi 3-3 biten maçta Hamidiye’yi uzatmalarda 6-3 yenerek, yarı finalde Aksakal Belediye’nin rakibi oldu. Baştan sona nefes kesen karşılaşmada her iki takım da oynadıkları futbolla göz doldurdu.
Çeyrek finalin ardından yarı final maçları 17 Haziran 2009 Çarşamba günü yapılacak. Gecenin ilk maçında saat 20.30’da Aksakal Belediye ile Debleke, saat 22.00’de ise İsmetpaşa ve Doğa final için mücadele edecek. Turnuva’da yarı finale yükselen takımların son durumları şu şekilde değerlendirildi;
İSMETPAŞA: 1.Grubu üçüncü tamamlayan İsmetpaşa’da Baba-Oğul olarak oynayan Zafer ile Özer takımı Ahmet’in yokluğunda çeyrek finale taşımayı başardı. İsmetpaşa, tecrübesiyle Yeni Yenice’yi çeyrek finalde rahat geçti. Ancak, Doğa maçı çok daha zor geçecek. Takımın bol yedeği olması, Ahmet ve Halil gibi etkili oyuncularıyla Doğa, kolay bir takım değil.
DOĞA: Turnuvanın bu yılki sürpriz takımı artık şampiyonlukta iddialı olduğunu yarı finale çıkarak kanıtladı. Tam anlamıyla takım oyunu oynuyorlar. Gol Krallığı’na aday oyuncuları Gökhan Gürken, çeyrek finalde dikkat çekti. Takımda Enes, Emin ve Hayati etkili futbolcular arasında yer aldı. Çavuşköy maçında 4 harika gole imza atan Hayati maça damgasını vurdu. Rakipleri İsmetpaşa, maça tam kadro ile çıkarsa heyecanlı dolu karşılaşma olacağı kaydedildi.
AKSAKAL BELEDİYE: Bandırma Amatör Liginde mücadele eden takımın en önemli oyuncusu olarak Çağrı göze battı. Şampiyonluğun en büyük adaylarından biri olmalarına karşın, şu ana kadar dişli bir rakiple karşılaşmadılar. Yarı finalede geçen yılın şampiyonu Debleke ile oynayacaklar. Debleke iyi bir takım ve Aksakal’ı yenebilirler. Aksakal’ın tarihi boyunca Debleke’ye şansları tutmamış olması ilginç bir istatistik olarak göze çarptı.
DEBLEKE: Geçen yılın şampiyonuydular. Bu yıl ise özellikle grup maçlarında Doğa’nın gölgesinde kaldılar. En önemli golcüleri Gökhan’dan uzun süre yoksun kalmaları sıkıntı yarattı. Halil İbrahim, Gökhan’ın yokluğunu kapatsa da takımdaki eksiklik belirgindi. Çeyrek finaldeki Hamidiye maçında etkisiz bir görüntü sergilemelerine karşın, Halil takıma hayat verdi. Debleke’de Halil İbrahim, Nejat ve Gökhan, Aksakal maçında etkili olurlarsa, yine şampiyonluğun en büyük adayı olurlar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.