Fikret Kula’dan tatil uyarıları

Yaz aylarındaki trafik kazalarına dikkat çekildi:
Karacabey’de 2008-2009 Eğitim ve öğretim yılının tamamlanmasının ardından uzun süreli bir tatile başladığına işaret eden Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Fikret Kula, yaptığı açıklama ile tatilcileri dikkatli olmaları konusunda uyardı.
Kula, “Her yıl yaz aylarına girilmesi ve tatile çıkan insanlarımızın hep aynı anda hareket etmelerinden dolayı trafik kazalarında artışlar yaşanmaktadır. 2008 yılında tatile girdiğimiz Haziran ayından Eylül ayına kadar meydana gelen kazalarda çok sayıda vatandaşımızı kaybettik. Dikkat çekmek istediğim diğer nokta ise yaz aylarında hayatını kaybedenlerin sayısında yüzde 40’a varan artışların yaşanması.
Bu yüzden yaz sıcaklarının bastırdığı bu günlerde çocuklarıyla birlikte tatile çıkacak olan tüm ailelere toplu taşıma araçlarının tercih edilmesini öneriyoruz” dedi.
Uykusuz, yorgun ve alkollü araç kullanmayın!
Yaz tatiline ülke genelinde yaklaşık 15 milyon 351 bin öğrenci ve 662 bin öğretmenin çıkacağını hatırlatan Başkanı Kula, “Uykusuz, yorgun, alkollü araç kullanılmamalı. Araçların mutlaka bakımı yaptırılmalı. Yoğun trafik akışın olacağı dönemde denetimler artırılmalı. En önemlisi, ‘Bir an önce tatile çıkayım, şu stresli ortamdan kurtulayım’ diyerek, aşırı hız ile araç kullanmamalı ve hatalı sollama yapılmamalıdır. Araç kullanırken bunalan ve uykusu gelen bütün sürücüler yol güzergahı üzerinde bulunan dinlenme tesislerinde mola vererek mutlaka dinlenmelidir. Çünkü yorulan ve uykusuz olan sürücülerin refleksleri bozulmakta, kaza yapma oranı artmaktadır. diye konuştu.
Ticari araç sürücüleri dikkat!
Kula, uzun yol taşımacılığı yapan ticari araç sürücülerine de şu önerilerde bulundu: “Yola çıkarken aracınız tam bakımlı olmalı. Far ayarlarınız karşıdan gelen sürücünün gözünü almamalı. Araç kullanırken yorgunluk hissetmeniz durumunda, yol güzergahında bulunan uygun yerlerde en az 30 dakika dinlenmelisiniz. Dinlenme süresini özellikle aracın dışında veya müsait ortam varsa uyuyarak geçmelisiniz. Araç kullanma sürelerini aşmayın. Aşırı sıcaklar ve yollardaki trafik yoğunluğu dolayısıyla biran önce gideceğiniz yere varmak için ana yol güzergahların dışına çıkmayın. Yolculukta mutlaka bakımlı olan yolları tercih edin.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.