Eren’den su borçları uyarısı

Eren’den su borçları uyarısı
Karacabey Belediyesi, abonelerin 31 Aralık 2008 tarihine kadar olan su borçlarını 1 hafta içinde ödemeleri gerektiğini yineledi.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Meral Eren, 31 Aralık 2008 tarihi itibariyle 3 bin 419 abonenin su borcu bulunduğunu belirtti. Bin 754 kişiye tebligat gönderdiklerini kaydeden Eren, Belediye’nin 2 milyon 27 bin TL alacağı bulunduğunu duyurdu. Borcu olanların 5 iş günü içinde ödeme yapmalarını isteyen Eren, aksi takdirde suların kesileceğini ifade etti.
Seçim sürecinde su borçlarıyla ilgili vatandaşa boş vaatler verildiğine dikkat çeken Belediye Başkan Yardımcısı Meral Eren, su borçlarının zamanında ödenmesi gereken bir kamu alacağı olduğunu belirtti.
Su borçlarıyla ilgili her hangi bir affın yapılmayacağına değinen Eren, “Su borçlarıyla ilgili esneklik payımız yok. Su paraları mutlaka ödenmelidir. Aksi takdirde suları kesmek zorunda kalacağız. Vatandaşlarımız ayrıca, borçlarını gecikme faizi ile birlikte ödemek zorunda kalacak. Biz borçların zamanında ve faizsiz olarak ödenmesini istiyoruz. Nasıl her ay düzenli olarak elektrik ve telefon faturaları ödeniyorsa su paraları da zamanında ödenmeli ki vatandaşa hizmet olarak geri dönsün. İlçede vatandaşların büyük bir bölümü su borçlarını zamanında ödüyor. Geriye kalan yüzde 10’luk kısım ise su borçlarını zamanında ödemiyor, af bekliyor. Lütfen vatandaşlarımız böyle bir beklenti içine girmesin. Türkiye genelindeki en ucuz içme suyunu halkımıza sunuyoruz. Su paralarını zamanında ödeyen vatandaşlarımızı, borçlarını ödediklerine pişman ettirmek gibi bir hakkımız da yok. Çünkü onlar borçlarını ödüyorsa, herkesin saygı göstererek borçlarını konuya duyarlı davranması gerekiyor” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.