EML’den geleceğe dev yatırım

*Geleceğin hibrit otomobil teknolojisine şimdiden yatırım yapan Karacabey Anadolu Teknik Lisesi ve Endüstri Meslek Lisesi, Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı’nda.
Karacabey Anadolu Teknik Lisesi ve Endüstri Meslek Lisesi, bütçesi AB’den karşılanan Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı’na öğrenci gönderiyor.
Anadolu Teknik Lisesi ve Endüstri Meslek Lisesi’nin konusu nedeniyle Türkiye’deki meslek okulları arasında ilk proje olarak kabul edilen “Hibrit Motor Teknolojisi Staj Programı”, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Başkanlığı tarafından onaylandı. Okuldan seçilecek öğrenciler, projenin diğer ortağı Bigadiç Mesleki Teknik Eğitim Merkezi öğrencileri ile birlikte 26 Ekim 29 Kasım 2008 tarihleri arasında Almanya ve Romanya’daki kuruluşlarda “Hibrit Motor Teknolojisi” üzerine eğitim alacak. Staj programı AB Eğitim ve Gençlik Programları Başkanlığı’nın Leonardo da Vinci Mesleki Eğitim Programı çerçevesinde kabul edilen 23 bin 500 EURO’luk staj projesinin tamamı hibe fon kapsamında bulunuyor.
Karacabey Anadolu Teknik Lisesi ve Endüstri Meslek Lisesi Makine Teknolojisi Öğretmeni Mustafa Tura’nın sorumluluğunda 2007 yılında projenin ilk adımları atıldı. Proje ortağı Bigadiç Mesleki Teknik Eğitim Merkezi ile yürütülen çalışmalar sırasında, Karacabey çevresinde geleceğe yönelik olarak, araçlardaki akaryakıtın yanı sıra, elektrik, hidrojen ve bor esaslı yakıtların kullanıldığı “Hibrit Motor Teknolojisi” ele alındı. Leonardo da Vinci Hareketlilik Programı çerçevesinde hazırlanan eğitim programı 10 ay önce ele AB Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Başkanlığı’na sunuldu. 10 ay süren uzun bir bekleyişin ardından Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Başkanlığı iki okula geçtiğimiz hafta müjdeli haberi ulaştırdı.
Avrupa’da olduğu gibi birkaç yıl içerisinde otomotiv sektöründe kullanılması beklenen “Hibrit Motor Teknolojisi” konusunda Karacabeyli ve Bigadiçli 14 öğrenci, 26 Ekim 08 Kasım tarihleri arasında Almanya’nın Parchim kentinde Ahrendt ve Schrur Oto Servisinde, 16 Kasım 29 Kasım tarihleri arasında Romanya’daki Euro House Bosch Otomotiv Servisi’nde eğitim görecek.
Karacabey Anadolu Teknik Lisesi ve Endüstri Meslek Lisesi’nde bulunmayan Hibrit Motor Teknolojisi’ni Avrupa’da uygulamalı olarak görecek öğrenciler önce yabancı dil dersi alacak. 2008 yılında Bursa’da AB projesi onaylanan iki okuldan birisi olan Karacabey Anadolu Teknik Lisesi ve Endüstri Meslek Lisesi’nden seçilecek 7 öğrenci ayrıca, staj eğitiminden sonra AB onaylı sertifikaya sahip olacak ve bu konuda geleceğe yatırım yapmanın sevincini yaşayacak.
Hibrit Motor Teknolojisi konusunda ileriye dönük eğitimli teknik eleman ihtiyacını karşılamayı düşünen Karacabey Anadolu Teknik Lisesi ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Remzi Çerşit, projenin hazırlanmasında kendilerine büyük destek veren Ticaret ve Sanayi Odası yöneticilerine teşekkürlerini iletti. Çerşit, “Bu güne değil geleceğe yatırım yaptık. Karacabey’de “Hibrit Motor Teknolojisi” konusunda deneyimli eleman ihtiyacını şimdiden karşılıyoruz. İlçemize ve Türk otomotiv sektörüne hayırlı olsun” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.