Eğitimlerini tamamladılar

Afrikalılar, TİGEM’e hayran kaldı:
Karacabey Tarım İşletmesi’ndeki “Afrika Tarımsal Kalkınma Programı” kapsamında ülkemize gelen yabancı Tarım Teknik elemanlarından oluşan bir grup eğitimlerini tamamladı.
Tarım Bakanlığı ile TİKA işbirliğinde, 10 Afrika ülkesinden (Kenya, Uganda, Tanzanya, Rwanda, Djiibouti, Guinea Bissau, Burkina Faso, Senegal, Comoros, Madagaskar) gelen 19 hayvancılık teknik elemanları (Zooteknist, Veteriner Hekimler) Karacabey Tarım İşletmesine 15 Mayıs 2008 tarihinde eğitimlere başladı.
İşletme Müdürü Dr.Ahmet Çıra ve personel tarafından karşılanan teknik elemanlara verilen eğitimlerde, işletme idarecileri ile personel arasında sıcak ve samimi ilişkiler oluştu.
Eğitim sürecinde işletme personeli tarafından ve üniversite görevlileri destekli eğitim gören teknik elemanlar ülkemizde düzenlenen bazı sosyal ve milli aktivitelere de katıldılar.
19 Mayıs bayram törenleri, Eskikaraağaç leylek festivali, Uluabat Ulubatlı Hasan ve İstanbul Fethi yıl dönümü etkinliklerini izleme olanağı bulan teknik elemanlar, düzenlenen futbol ve voleybol turnuvalarına da katılarak ortama renk kattı.
Bursa Valisi Şahabettin Harput ile Karacabey Kaymakamı Dursun Balaban’la da görüşen misafirler, üst düzey kişilerin kendilerini ziyaretlerininde ayrıca memnun kaldıklarını bildirdiler.
Valisi Şahabettin Harput, Karacabey Tarım İşletmesi’nin bu tür etkinliklerini ilgiyle izlediklerini söyledi. Afrikalı misafirlerle yemek yiyip, sohbet ederek fotoğraf çektiren Vali Harput, Türkiye’nin Afrika ülkeleri ile yakın ilişki kurma çalışmalarına değindi. Türkiye’nin Dünyanın 17.büyük ekonomisine sahip büyük bir ülke olduğunu, Afrika ülkeleriyle sorun olmadığını belirten Harput, bu nedenlerle bir çok alanda tüm ülkelerle iyi ilişkiler kurabileceğini kaydetti..
Yabancı misafirlere, program boyunca çevrede bulunan tarıma dayalı sanayi ve tarım kuruluşları gezdirilerek, çevre iller ile tarihi yerlerle ilgili Türkiye’nin tanıtımı yapıldı. Bu amaçla da İstanbul, Bursa, Balıkesir ve İzmir gibi illere geziler düzenlendi.
İşletme Müdürü Dr.Ahmet Çıra, TİGEM’in tohumculuk, damızlık hayvancılık, fide ve fidan üretimi gibi ana görevlerinin yanında yurtiçi ve yurt dışı eğitim konularında da etkili görevler aldığını söyledi.
TİGEM Genel Müdürü M.Halis Bilden’in olumlu katkılarıyla bu tür faaliyetlerin artarak devam ettirileceğini belirten Çıra, Karacabey Tarım İşletmesinde 2007 ve 2008 yıllarında da 20 Gürcistanlı çiftçi gurubuna, 200 kişilik Sudanlı Ziraat Mühendisi ve Veteriner Hekim gruplarına uygulamalı Tarım Eğitimi verildiğini sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.