Eğitim, zorla değil, sevgi ve saygıyla yücelir!

Taşlık İlk Öğretim’de konuşan Hasan Turhan öğretmenleri uyardı:
Eğitim, zorla değil, sevgi ve saygıyla yücelir!
Karacabey İlçe Milli Eğitim Müdür-lüğü’nün köy okullarına yönelik tanıtım ve kaynaşma ziyaretleri sürüyor.
            Önceki gün Taşlık İlköğretim Okulu’na yapılan ziyaret sırasında konuşan Milli Eğitim Müdürü Hasan Turhan, çağdaş eğitimde zorla-maya yer olamayacağını vurguladı ve “Eğitim, zorla değil, sevgi ve saygıyla yücelir” dedi.
            Hasan Turhan, 3 hafta önce başlatılan tüm müdürlerin katıldığı köy okulları ziyaretlerinde tanıtım ve kaynaşmanın hedeflendiğini vurgulayarak, “Okul, öğretmen, öğrenci yani eğitim sorunlarını yerinde belirlemeyi amaçladık. Okul Müdürleri ve yöneticileriyle görüş alışverişinde bulunarak yeni açılımlara ulaşma fırsatı bulduk.
Taşlık İlköğretim Okulu’ndaki eğitim öğretim düzeyi ve fiziki yapı gerçekten arzu edilen boyutlara ulaşmıştır. Taşlık, örnek gösterilecek bir eğitim kurumu haline gelmiştir. Buradaki ortam çok etkileyici, emeği geçen tüm öğretmen ve yönetici arkadaşlarımı kutluyorum” dedi
            Ziyaretlere tüm köy okul müdürlerinin katılımından memnun olduğunu belirten Turhan, “Eğitimciler olarak eğitim-öğretimde zorlamadan vazgeçmeliyiz. Bunun yerine sevgi, saygı, hoşgörü esas alınmalıdır. Önümüzdeki günlerde köy okulları olarak İlçe Merkezi’ndeki eğitim kurumlarını ziyaret ederek tanıtım ve kaynaşma etkinliklerini tamamlayacağız. Karacabey eğitim camiası, gerçek bir güç birliği içerisinde olacaktır” dedi.
            Milli Eğitim Müdürlüğünün yirmi gün önce başlattığı ziyaretlerinin İlk haftasında; Tophisar, Sultaniye, Akhisar, Beylik, Sarıbey İlköğretim Okulları yer aldı. İkinci hafta ise Uluabat, Seyran, Karakoca, Subaşı, Yenikarağaç Köy İlköğretim okulları ev sahipliği yaptı. Keşlik, Dağkadı, Taşlık, Bayramdere, Kurşunlu İlköğretim okulları ziyaretleri ise son haftadaki bölümünü oluşturdu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.