Eğitim skandalı!

Eğitim skandalı!
Karacabey Anadolu Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi’nde kömürden doğalgaza dönüşüm çalışmalarının zamanında tamamlanmaması nedeniyle kaloriferlerin yanmaması büyük şaşkınlık yaratıyor.
Haziran ayından bu yana çalışmaların çok yavaş ilerlemesi sıkıntı yaratırken, okuldaki 900 öğrenci ve 70 personel buz gibi sınıflarda ders yapmak zorunda kalıyor. Kış dönemine girdiğimiz şu günlerde kalorifer kazanlarının iptal edilmesine bir anlam veremeyen öğrenciler, acilen çözüm bekliyor.
Karacabey’in en önemli okullarından biri olan Anadolu Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi’ndeki bu sorumsuzluk büyük tepki çekerken, yetkililerin ne yapmaya çalıştığı ise düşündürücü bulundu. Başta Kaymakamlık ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile okuldaki mevcut idarenin olaya seyirci kaldığı belirtilirken, bu büyük soruna acil çözüm getirilmesi istendi.
Buz gibi sınıflarda eğitim görmeye çalışan öğrencilerin hasta oldukları belirtilirken, alınan sevk ve raporlarda yüzde 100 artış olduğu görüldü. Bu tarihe kadar kalorifer sorununun çözülmeyişinin yanı sıra bu durumun en az 15 gün daha süreceği yetkililerce bildirildi.
Veliler tepkili
Konuyla ilgili yetkililerden açıklama bekleyen vatandaşlar, durumun skandal olduğunu ileri sürdü. Öğrencileri buz gibi sınıflarda ders görmeye mecbur bırakan zihniyetin, eğitime zarar verdiğini savunan veliler, “Bunun açıklaması yok.
Hiçbir mazeret kabul edilemez. Yetkililer ne yapmaya çalışıyor? Öğrencilerin eğitimini engellemeye kimsenin hakkı yok. Acilen çözüm bulunsun” diyerek tepki gösterdi.
Eğitim Sen: Acil çözüm bulunmalı
Eğitim Sen Karacabey Temsilcisi Salih Tunç, buz gibi sınıflarda verilen eğitimin eğitim olmaktan çıktığını ve çok üzücü olduğunu dile getirdi. Her nedenle olursa olsun, öğrencilerin bu şekilde eğitim göremeyeceğini belirten Tunç, “Kaliteli eğitim, kaliteli ortam olduğu sürece işler. Bu şekilde başarı grafiğinin yükselmesi mümkün değildir. Konu önemlidir. Yetkililerin daha duyarlı davranmasını ve acil çözüm getirmesini istiyoruz” dedi.
Türk Eğitim Sen: Bu önemli bir sorun
Türk Eğitim Sen Karacabey Temsilcisi Mustafa Şentürk, konunun eğitim açısından önemli olduğuna dikkat çekti. Çözümün öncelikli olması gerektiğini belirten Şentürk, “Üzücü bir durum. Suçlu aramak ya da mazeretlerin arkasına sığınmak yerine hemen soruna çözüm üretilmelidir” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.