Eczacı kalfaları bir araya geldi

Karacabey’de faaliyet gösteren ecza-nelerde çalışan kalfalara yönelik Halk Eğitimi Merkezi’nde düzenlenen kursun ilk etabı önceki gün tamamlandı.
Önceki akşam dönem sonu gecesiyle kur-sun ilk etabını tamam-lamanın sevincini yaşayan 36 eczacı kalfası, HEM’in Çok Amaçlı Salonu’nda bir araya geldi. Eczacı kalfaları kursun ilk etabını tamamlanmasını pasta keserek kutladı. Burada kısa bir konuşma yapan Bursa Eczacı Teknisyenleri Derneği Karacabey Temsilcisi Hüseyin Burhan, ilçedeki eczanelerde çalışan personelin kursa katılmasından memnun olduğunu dile getirerek, kursun açılmasında emeği geçenlere ve usta öğreticilere teşekkürlerini iletti. Eczacı kalfaları kursun ilk etabını tamamlanmasını pasta keserek kutladı.
Kurs hakkında bilgi veren Halk Eğitimi Merkezi Müdürü İbrahim Çalı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Türk Eczacılar Birliği’nin (TEB) işbirliğiyle gerçekleşen eğitim programı sonunda kursiyerlere belge verileceğini belirtti.
Çalı, “16 Haziranda başlayan kurs programının ilk etabı 15 Temmuz’da sona erdi. Eczacı kalfalarımıza Ahmet Türk, Gökmen Güler ve Reyhan Vural tarafından teorik eğitim verildi.” dedi.
Çalı, kursun ikinci dönem çalışmalarının Türk Eczacılar Birliği’nin belirlediği bir tarihte başlayacağını ve yaklaşık 2 yıla kadar bu belgeye sahip olmayan kişilerin eczanelerde çalışamayacağını vurguladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.