Düşündüren bir uygulama!

Artış ürkütücü… Veriler, koronavirüs’le baş etmede becerikli olmadığımızı ortaya koyuyor!

Sağlık Bakanı, her gün yaptığı uyarılara yenilerini ekleyedursun…

Bu uyarıların ne kadar işe yaradığını dün gerçekleşen AK Parti Büyük Kongresi ortaya koyuyor gibiydi!..

Salon tıka basa dolu. Oysa kapalı ortamlarda virüsün daha rahat yayıldığı düşünülürse…

Kural koyanların ilk önce kurala uyması sonra da uymayanlara örnek olarak kendisini göstermesi gerekmez mi?

Saç sakal faslıyla arada bir uğradığımız berber, açık televizyondan gördüğü kongre manzarası üzerine veryansın ederken, “Faturayı hep esnafa kesiyorlar. Virüsü biz mi yayıyoruz yoksa bu ortamlar mı?” diye dertleniyordu.

Daha kötü sonuçlarla karşılaşmamak için herkesin istinasız kurallara uyması gerekir… Elbette başta da bu kuralları koyanların!..

Kovid-19 ile mücadelede temasın, hijyenin önemine vurgu yapılırken, özellikle hastanelerde vale uygulamasının sürüyor olması da ilginç değil mi?

Birkaç gün önce eşi, kendisi ve çocukları salgına yakalanan bir isim, eşinin fenalaşması üzerine evinin yakınındaki özel hastaneye mecburen gitmek zorunda kaldığını, kapıda valenin gelip aracını almak istediğini, “Kardeşim ben kovid’im!” demesine rağmen ısrar ettiğini sitemkâr bir şekilde anlatıyordu!

Buna benzer kim bilir kaç olay yaşanıyor?

Teması en aza indirmek isterken, virüsün tedavisinde öne çıkan bu uygulamanın sakıncaları üzerine kafa yoran olmuş mudur acaba?

Neyse!..

Büyük kongresini dün gerçekleştiren AK Parti’deki görüntüler üzerine hastanelerdeki vale uygulaması için ne söylenebilir ki?..

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.